10 thoughts on “Választások 2010: válassz a jó és rossz között!

  1. Van itt egy fazon. (Én vónék, ha nem találnátok ki.)
    Szóval, azt mondja ez az emberke, hogy se nem jobb se nem bal csak magyar. Nem érdekli más csak az egyszerű dolgos vagy dologtalan becsületes emberek, keresete és jogai. Úszómedencés villában feszengve érzi magát, de a gyár számára az otthon melege. (amióta Lipót bezárt, legalábbis így gondolkodik)
    Egyszerre értelmiségi és egyszerre kiváló dolgozó.
    Nevezzük nevén a dolgokat: Megváltó.
    Szóval a messiás eljött közétek, kövessetek és megmentem a lelketeket a kárhozattól! Vesztenivalótok nincs, mert ha nem követtek úgyis mindannyian pokolra kerültök hitettlenek. 🙂

  2. Te Nyilas!
    Tudod mi a bajom azzal, mit programként elküldtél nekem levélben?
    Nem tudod, hiszen most mondom el.
    Nem írtál le semmi információt arról, hogy azokat a terveket (mikkel ha bajom lenne, hát tényleg elmebeteg lennék) miként kívánod kivitelezni. Én eddig elmentem szavazni mindig, mert tartottam magam azon hangzatos gondolatokhoz, miszerint a mi voksunk irányítja a jövőnket. Mi határozzuk meg, hogy merre akarunk menni a világban. Ha valaki – ki országunkat irányítja – pocsék mód végzi a munkáját, akkor van jogunk hozzá, hogy elzavarjuk messzire, hogy ezt ne tehesse többé.
    Mindez egy nagy büdös faszság! Én spec. leszarom az egészet. 8percig tartana, hogy elmenjek szavazni, mi ugyan nem nagy idő, de nem éri meg. Olyan érzésem van, mintha elmennék a boltba egy kiló kenyérért, majd a helyszínen adnának egy lezárt dobozt kenyér felirattal, mondván; benne van a kenyér, és majd holnap kinyithatom. Másnap kinyitom, és vagy egy doboz natúr joghurt van benne, vagy egy kiló pacal. Én asszem mindkettőt utálom.

    – Senki nem mondja meg nekem azt, hogy miként veszi rá a munkaadómat arra, hogy a munkám megbecsült legyen, és soha ne hangozzon el az, hogy ha nem tetszik, akkor elmehetsz, lesz helyetted 100másik.
    – Senki nem mondja el, hogy a népünk kormányzására fordított milliárdokat hogy fogja tizedeire csökkenteni azért, hogy ne az én zsebemből húzzanak ki jelentős összegeket emiatt.
    – Senki nem mondja, hogy miért is fizetek az adókra is adókat, mert már adók nélkül levegőt sem lehet venni.
    – Senki nem mondja meg, hogy miként szünteti meg a feketemunkát annak érdekében, hogy nem csak az ország negyede tartsa életben ezt a kicseszett alkotmányos anarchiát.
    – Senki nem mondja meg, hogy mit tesz annak érdekében, hogy egy állami beruházásnál egy fővállalkozónak ne legyen al-al-al-alvállalkozója, minek hatására pár ember kibaszott mód meggazdagszik, a többiek meg a körtartozásaik miatt csődbe mennek, és ezzel egyetemben ezrek kerülnek utcára.
    – Senki nem mondja el, hogy az országunk miért nem aknázza ki azt a tudást és lehetőségeket mik itt vannak a szemünk előtt. Gondolok pl. olyan apróságokra, mint az etanol gyártás, miből piszok sokat tudna keresni ez a csöpp ország. Biztos nincs elég föld, vagy paraszt, ki kukoricát termesztene…

    Még annyi, de annyi ilyet tudnék mondani. Nekem nem hangzatos szavak kellenek. Ha nekiülök, és előveszem 5-6 párt nagy mondásait, abból összeollózok egy olyan anyagot, hogy a 70éves nagyinak leesik az álla, mert én milyen kurva okos csávó vagyok. De nincs mögötte semmi. Szavak. Nincsenek adataim, számai, pontos terveim, hogy a rendelkezésemre álló összegből mire, és mit költök el egy évben.

    És leszarom, hogy ezeket az adatokat kik szolgáltatják, milyen pártnéven, milyen oldalon. Felőlem hívhatják őket a vének tanácsának is. Ha az embereket megkérdezzük, akkor kurvaisten, hogy a 95%-a nem tudja megfogalmazni, hogy mit jelent a jobb, vagy bal oldal, vagy hasonló baromságok, mik már rég érvényüket is vesztették ebben az országban. Van az orbánviktor, meg a kommunisták, és a zsidók. Meg minden más, ki ennek, vagy annak lefekszik… mert mindegyik lefekszik valami nagynak annak érdekében, hogy hatalomra jusson hangzatos szavak kíséretében. Aki nem így gondolja, az meg nagyobb idealista, min én voltam egykor… rég…

    Szösszenet:
    52%, azaz ÖTVENKÉT százalékot fizetek a benzin adójára, ilyen-olyan néven (lásd: Totalcar), 21000 Ft lesz a súlyadóm, mit jórészt az utak karbantartására kéne fordítani, de mivel 22alvállalkozón megy keresztül ez a 21000 forintom, így hát megértem, ebből nem sok maradhat meg, minek következménye a mostani 100ezres számlám mit futómű javítás ürügyén fizetek. És még jobban ki lennék akadva, ha 5 egész lóerővel erősebb lenne az autóm, mert akkor a 14éves vasra LUXUSADÓT fizetnék.

    Szóval, tények, és adatok kellenek nekem! Hogyan, és mi úton lehet végre befejezni a melósok kizsigerelését, mert enélkül én csak dühöt érzek, és nem reményt egy jobb, és szebb jövő elképzelése helyett.

  3. Nem is gondoltam volna…hogy ennyi ésszel megáldott a Jóisten… 🙂
    Na de hogy a lényegre térjek: olyat kérsz tőlem ami egyetlen pártnak sem szervezetnek nincs meg, azaz valós tényeken és megoldásokon alapuló program.
    Nos nekem van egy ilyen, de mivel van két olyan párt is aki korábban bölcs szavaimat már lenyúlta és most azokkal kapányol, persze esze ágában sincs megvalósítani. Ezért óvatosabb vagyok és csak azzal osztom meg aki segít a megvalósításában vagy megvalósítja. Ez a program pont arról szól amiről írtál.
    Bár nem ebben a formában és azért hosszabb, de a lényeget megfogalmaztad:
    A melóssal mi van? Erről nagy a hallgatás…
    Gond csak egy van, ha valaki elkezd becsületes úton járni és igazat mondani az embereknek még akkor is ha nem azt akarják hallani, de teszi a dolgát stb.
    Akkor a következő dolgok szoktak történni: 1. mesés állásajánlat 2. kiderűl, hogy pornófilmben szerepelt.3. az egész családja tagja volt a náci pártnak és az unokái is fasisztának fognak születni. 4. tulajdonképpen buzi és rasszista mert utálja a normálisakat.5. részegen vezetett nagy sebességgel, fának csapódott.
    Ezeknek tudatában kb. annyi az esélyem mint Dugovics Titusznak a túlélésre, de meg kell próbálni, meg kell tenni, mert aki fejet hajt vagy siránkozik vagy nem szavaz vagy alszik a munkahelyén ahelyett hogy olvasna annak a gyerekei is szolgák lesznek és 100 jelentkező közűl választják majd ki éhbérért a kaszinóba segédcipőpuculó helyettes beugrónak heti 4 órában.

  4. Igen Nyilas!

    Olyat kérek tőled, mit egyetlen egy párt sem képes megmondani. De nem azért, mert nincsenek adataik. Hiszen alkotmányosan hozzájuthatnak minden adathoz, minden számhoz, minden döntésről tudniuk kéne.
    Azért nincsenek publikus számaik, mert akkor igazat kéne mondani. És a magyar baromira nem szereti az igazságot. Úgy sosem fog nyerni senki egy választáson, ha odaáll és kimondja azt, hogy: Skacok! Most 5 évig szopni fogtok, de nagyon! Itt most mindenkit megszívatunk, meghozzuk azokat a döntéseket, miket már 20éve meg kellett volna hozni. Ez a magyarnak elfogathatatlan! Mert mi olyan szerencsétlen kis hülyék vagyunk, hogy minket mindenki bánt, és elég volt már a sok szenvedésből. Erről szól az egész kis világunk. Még a himnuszunk is ezt hangoztatja.

    Ha holnap megválasztalak téged az ország urává, akkor a következő dolog fog történni:
    – Baromi boldog leszel, nagyot ünnepelsz, és az extázis közepette könnyes szemmel ordítod, itt most minden megváltozik, és ennek érdekében vért fox pisálni a sok munkától.

    – Beülsz a bársonyba, eléd viszik a sok papírt mik feketén-fehéren nyilatkoznak arról, hogy miként működik a gépezet ezen a pár ezer négyzetkilométernyi területen, majd elkezded vakarni a fejed.

    – Felállítasz bizottságokat, napi 24órában zajlanak az értekezletek, viták, és döntéseket hoztok. Mivel a csapatod nagy része nem hozzáértő (Bocs, én csak két éve tudom, hogy magyarországot /így, kisbetűvel/ nem szakmai kormány irányítja), így tele lesznek haraggal az elmúlt kormányzás iránt, így valószínű, hogy az eddig meghozott döntéseket – mik talán nem 100%-ig szarok – nyomtalanul törlitek el. Bólintanod kell ezekre, mert a csapatodra vagy utalva. A kompromisszumkészségnek meg kell lenni benned.

    – Hónapok alatt összeszedtek minden tervet, minden intézkedés előkészítését elvégzitek, majd jön a kérdés: Ezt hogy adjuk el a szavazóinknak? Úgy, hogy nem egyszerre nyomjuk ki a terveinket, nagyrészt a fű alatt mozgunk, és jórészt elkezdünk hazudozni, mert ha megmondjuk a frankót, akkor az emberek kimennek az utcára, és lefejelnek minden politikust. Káosz lesz és anarchia. Kizárt, hogy elfelejtenék, és négy év múlva ismét a kormányzás közelébe jussunk.

    – Jön a második döbbenet, mert nemcsak a szavazóinkkal kell törődni, hanem azokkal, kik tulajdonképp ezt az országot irányítják. És aki azt hiszi, hogy ezt, vagy bármely országot a földön, egy politikai párt irányít, az hülye! Le kell feküdni a bankoknak, a befektetőknek, a gazdaság irányítóinak, és mindazoknak, kik a pártot finanszírozzák. Kompromisszum, kompromisszum, kompromisszum.

    – Eltelik négy év. Ez alatt az idő alatt a titkos terveitek úgy 15% tudtátok véghezvinni. Azok is csak azért sikerültek, mert tűrésküszöb alatt voltak.

    – Jönnek a választások. Az emberek rádöbbennek, hogy tulajdonképp nem csináltatok semmit. Az ellenzék vért köp, ti magyarázkodtok, senki nem beszél őszintén. Le lesztek váltva, jön egy másik, ki népszerűbb arccal rendelkezik, ki még többet ígér a magyarnak.

    És ez így fog történni mindaddig, míg valaki ki nem mondja az őszintét. És nem csak egyszer, mert azt gyorsan el lehet felejteni. Beleveri a magyar fejébe, hogy mi a helyzete a világban. Megmondja, hogy a döntéseinek mik a rövid és hosszú távú következménye. És ha felállít terveket, miket nem tud véghezvinni, akkor annak következményekkel kell járni. A jelenlegi parlamentből már mindenki kormányzott, és mindegyik szarul. De még mindig ott vannak a helyükön. Ülnek a bársonyban, elmennek egymással bulizni, és röhögve nézik azt, hogy a magyar egymásnak esik miattuk.

    Színház az egész, mire kösz, de nekem nem kell jegy! Ha holnap Japánt lebontja egy földrengés, vagy az amcsi tőzsdén kitör a sertésnátha, esetleg dubai belesüpped a tengerbe, akkor én holnapután 1500-ért veszek benzint, minek hatására 800-ért fél kiló kenyeret, és valószínűleg elvesztem minden szakmámhoz (vagy leendő szakmámhoz) fűződő pénzbevételem, és éhen döglök. És tök mindegy, hogy ki fog ülni a kormányzati székben.

    Különbenis… tulajdonképp legalább 30 olyan dolgot tudnék felsorolni, mik fontosabbak annál, hogy ki, és miként akarja magát a döntések közelébe vinni.

  5. Most ebben a választási forgatagban felmerül a kérdés, hogy honnan tudjuk, hogy valóban attól a párttól érkezik a kopogtató, ahonnan mondja? Ha például a párt megbízottja csak az egy-két lapos programját lobogtatja meg ajtónkban?
    Egy idős nyugdíjas manapság tanácstalan ez esetben. Biztos van esetleg valamiféle igazolvány is, – no de az is….
    Ismerek olyan nyugdíjast – aki még jó karban, van tehát el tud menni -, ő inkább el is vitte az aktuális szavazó irodába.
    Biztos ami biztos címen. No de mi lenne a tanács a nehezen mozgó nyugdíjasoknak, esetleg betegeknek.
    Ők hogy mehetnek biztosra?

  6. El tudom képzelni hol lehet az a hely…vagy mire használtad, ami nem rendeltetésszerű…
    Asszem így olvasva soraid, veszek egy kötelet neked, ls segítek a székkel…

  7. Kedves Nyilas! Nekem még cetlim sincs…Hogy miért…, azt csak a jóisten tudja + a XIII. ker. önkormányzat…Már nem csodálkozom semmin!
    Drága Radamsivot örülök, hogy látlak 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük