Az oldal mától elhagyta az Extra nevezetű tárhely szolgáltatót, méghozzá pánikszerűen, mivel fizetőssé válik pár hét múlva.

Nem akartam veszni hagyni a cuccot, így hát bekéredzkedett a kiváló dolgozó tárhelyére.

Mivel kb. 4éves volt alatta a WordPress, így hát le kellett cserélni, és a sablon sem maradhatott a régi.

A bejegyzések, kommentek nagy részét át tudtam menteni, azon felhasználók is megmaradtak, kik publikáltak az oldalon.

Üdv!

Gabi

Már régen vártam, hogy megtörhessem a “Régvolt” eseménytelen csendjét, de nem akartam nagyon erőltetni, szóval vártam egy jó ürügyet.

Jelentem megjött!

Mi más lehetne annál jobb, minthogy máma van a teremtő Zaphod születésnapja. Ünnepeljük Őt egy kicsit és kívánjuk neki közösen hogy a kegyelmes Isten adjon neki hosszú életet – meg nekünk is, hogy mind tovább szívhassuk a vérét! 🙂

Azt nem szívesen hoznám szóba, hogy a mai hányadik is szegény Zap barátunk életében, legyen elég annyi, hogy mától minden nappal közelebb a 40 és távolabb a 30 (a 20 már a tükörben sem látszik)!!! 😀

Zap!Mindezt csak azért dobtam ide, hogy okozzak neked egy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Az van, hogy…

Posted by: Zaphod in Hírök! No Comments »

Ezennel szeretném bejelenteni azt az örömhírt, hogy mától beindult a Kiváló Dolgozó
Igen, jól érzed, ez egy weblap. Két pasi áldozatos munkája annak érdekében, hogy levezessék a munkahelyi feszültségeket írás formájában, majdan erre rávegyenek minél több embert.
Írhatnék most több oldalnyit arról, hogy miként vetődött fel ennek a gondolata, de akkor nem lenne mit elolvasnod az oldalon, a rólunk szóló részben.
Szóval, irány a Kiváló Dolgozó! És mindenki hozzon magával annyi embert, mit csak elbír a szerver!
Nem, ez nem vicc! Terjeszteni, terjeszteni, terjeszteni!!!

Gáborunk, ajánlom figyelmedbe az alábbi linket, amely szerintem a legnívósabb magyar scifi blog: Lightspeed

És amiért valójában ez a post született, összehasonlították, hogy egy csatában vajon melyik űrhajó győzne.

U.S.S. Enterprise vs. Battlestar Galactica

Itt van az eredeti cikk (nem, ez nem az, az egy angol cikk lenne) és itt van egy ellenvélemény.

Mi az a dolog, amit itt megváltoztatnál?
Mármint az oldalon!
Minden tipp jöhet. Kinézet, funkciók, én… Szóval bármit mondhatsz, s kíméletlen is lehetel (sőt, el is várom, max. szarok rá!)
😉

http://www.areadejuego.net/juegos/eroticos/loituma.swf

Mac versus Pc

Kedves gyerekek, előadásunk témanyitó gondolata legyen ez: „Egyszerű ez, mint a faék!”
Témája: Hogyan illesszünk be külső weboldalról videó anyagot a WordPress 2.3.x.-be.

1. Örüljünk neki, hogy találtunk valami nézhetőt a weben, s csillanjon meg tudatunkban az a gondolat, hogy ezt másokkal is szeretnénk megosztani.
2. Gondolkozzunk el, hova is tegyük.
3. Kérjünk telefonos segítséget, majd csapjunk a fejünkhöz, hogy hát magunktól is eszünkbe juthatott volna a „Régvolt”.
4. Figyeljük meg, hogy az örömet szerző videó anyag alatt, mellett, felett, van egy „Beágyaz” felirat (ha nem magyar az oldal, akkor ott nem lesz beágyaz felirat, hanem az oldal nyelvezetének megfelelő szöveg lészen majd látható), mi mellett, alatt. Felett egy kódsor.

5. Ezt a kódsort jelöljük ki, nyomjuk meg a Ctrl (kontroll, bazdmeg) + ”c” gombot, esetleg jobb egérgombbal klikkeljünk bele, s válasszuk a másolás parancsot, vagy nyomjunk a vágólapra másol gombra.
6. Hipp-hopp, a gép memóriájában van a kód.
7. Dzsaljunk fel a Régvolt (http://zaphodblog.extra.hu/) nevű oldalra, lépjünk be, mint felhasználó, kérjünk post írási lehetőséget.
8. Fogalmazzuk meg a magunk módján a videóhoz kapcsolatos mondandónkat, adjunk címet, válasszunk kategóriát, esetleg címkét, majd nézzük meg az irományunk KÓD nézetben, s a szövegünk mellé, alá, felé, illesszük be az imént kimásolt kódsort, majd publikáljuk a munkánkat. Mindezt megtehetjük úgy, hogy nyomjuk meg a Ctrl (kontroll, bazdmeg) + ”v” gombot, esetleg jobb egérgombbal klikkeljünk bele, s válasszuk a beillesztés parancsot.

9. Egyes webhelyek már annyira intelligensek (illetve a fejlesztőik), hogy előre megszabhatjuk a videó méretét, minőségét. Tehát, ha van egy 350×200 pixel méretű helyed, ahova beilleszd a videót, akkor nem az 1024×768-as méretet választod, mert a „Régvolt” gazdája kinyomtatja egy A4-es oldalra a hülye kódodat, ezzel beteker egy törött nyakú sörösüveget, megkeres, és felnyomja neked oda, ahol a legjobban fáj az, ha felnyomnak neked egy törött szájú sörösüveget.

Kedves gyerekek!
Ezennel zárul első óránk. A következő témánk anyaga még képlékeny, de összekapom magam, s becsöngetés előtt elkészülök vele.