A munkakedv

Posted by: szasa in Megmondom a Tutit! Add comments

Az indexen volt kint ma egy cikk, hogy a magyar munkavállalók unalmasnak tartják a munkájukat. 19 országban készítettek felmérést, nálunk 3 ezer valamennyi emberkét kérdeztek meg, hogyan vélekedik róla. (Akit részletesebben érdekel, elolvashatja a hírportálon.) 1-6-ig terjedő skálán kellett pontozni két kérdést.

Az első, hogy mennyire tartod érdekfeszítőnek a munkádat, a második az volt, hogy mennyire tartod stresszesnek. Nem is értem engem miért nem kérdeztek meg. De nálam így nézne ki, hogy marha érdekfeszítőnek tartom, legalább adnék rá – nagyon nagy jó indulattal – egy 2-est. Ez azért csúnya, mert kb. 3 éve vagyok a jelenlegi helyemen, mondjuk cégen belül váltottam, csak más területre mentem át, mint amit addig nem csináltam, és nem találok semmi kihívást a napi munkámban. A másik kérdésre, hogy mennyire stresszes, adnék egy 6 pontot. Mivel azon stresszelek, hogy a rengeteg szabadidőmben – már mint a munkahelyen – mi a f.szt csináljak.

Amúgy többször beszélgettünk már Zaphod-dal arról, hogy itt hagynánk-e a jelenlegi munkánkat. És mindig arra közös nevezőre jutottunk, hogy nem. De miért is?

– Egyrészt, másik munkahely nem fizetne annyival többet, hogy elmenjünk. (20-30 ezerért nem ugrálunk)

– Jó a társaság. Legalábbis lehet szívni a vérüket. Nem biztos, hogy máshol szükség van piócákra.

– Kutya nem mondja meg, hogy mit csináljunk. Ha úgy tartja kedvünk, akkor bejövünk, és felbaxuk a lábunkat az asztalra, és senkit nem zavar.

– Nem kell dolgozni sokat azért a pénzért, amit haza viszünk. Itt csatlakozik vissza, hogy miért nem váltanánk néhány tízezer pluszért. Lehet, hogy máshol meg kellene szakadni.

Tudom, tudom, az asszony nem szereti, ha éjszakára jövök dolgozni, nem szereti, hogy havonta csak egy szabad hétvégém van, na de mondjatok egy olyan meló helyet, ahová bemegyek, és megnézem az EB meccseket élőbe! 😛

13 hozzászólás to “A munkakedv”

  1. Zaphod Says:

    Héhéhé!
    És hol marad a munka öröme, a kiélhető kreativítás, és a többi nagy szöveg, hogy tudd, van értelme a munkádnak, meg te legyél a legjobb, és egyébkéntis, legyen értelme az életednek?
    Ez mind smafúú???
    😀
    Csak felbaszni a lábat, azt jóccakát???
    😀

    Na jó, viccet félretéve!

    Az a “baj”, hogy akik azt mondják, miért nem váltunk munkahelyet, azk nagy része még sosem dolgozott oly nagy cégnél, mint a miénk.
    Mert mi már tudjuk, hogy mit ad egy multi nekünk, jómunkásembereknek. És mindenhol ugyan ezt adja, több-kevesebb pénzért.
    Akkor meg miafaszért kéne átmenni máshová.
    Hát ott simán kibasznak azért, ha azt csinálnánk, mint most itt….

    Ugyehogyugye!

    Tennap telefon Szasa kollegával:
    ….
    Áhhh…. nem is idézem az egészet. duma dumát követ, eccercsak beszól, hogy nézmááá, a Robi meg itt alszik mellettem (röhögés).

    Ilyen (mindennapos) történetek után menjek át máshová?
    Faszom… 😀

  2. Rainee Says:

    Nem szégyenlitek a pofikátokat mind a ketten? Mars visszadolgozni!!!! :PPP

  3. szasa Says:

    Mivel a cég a második otthonom, ezért úgy gondolom, hogy tegyük kényelmessé azt. Ezért baxom fel a lábamat az asztalra. Kreativitást pediglen kiélem abban, hogy kitaláljam, mit csináljak a munkahelyen munka helyet. 😀

  4. szasa Says:

    Nézd már, asszony beszólt. 😛 lemerem fogadni, hogy éppen olvas, vagy netezik ő is. 😛

  5. Rainee Says:

    Mindjárt olvasni fogok. De én nem tudom feltenni az asztalra a lábom. És ezért azt nektek se lehet. Továbbá nem érdekel az EB, így azt ti sem nézhetitek… Nem legális a netem se. Így szépen mars visszadolgozni, hiszen ha megdöglött a tehened dögöljön meg a szomszédé is… :DDD

  6. szasa Says:

    éjtem. akkor viszont bent leszel 18 óráig a melóhelyeden? 😛

  7. Rainee Says:

    Bocccccccs. Én nem 2 naponta járok dolgozni… :PPP

  8. Kalty Says:

    Hmm, jó téma!

    És mint mindig; jön a Kalty féle “igen, de…” ! 🙂

    Szóval az lenne a kérdésem az urakhoz, ha ilyen kényelmesen elvannak a jó levegőn mi a rákért fingatták magukat annak idején mindenféle továbbtanulási hülyeséggel??? A meló akkor is legalább ilyen kényelmes volt, sőt!!!

    Ti tényleg úgy gondoljátok, hogy onnan fogtok nyugdíjba menni – már ha éltek addig -, ahol most vagytok????

  9. Zaphod Says:

    Ez mááá megint hitvita lesz…..
    Basszus…. 😀

    Rainee: Nem nézek focit!
    DE!
    Már megy az RTL a neten, mikor F1 van a képernyőn. Szóval kezd otthonos lenni az a kupi… 😉

  10. aniss Says:

    Én mint “munkanélküli” halgatok… ;-D
    Kupi az van,(…és még mekkora lesz…), otthonosság az nuku…
    Hmmm, hogy egyeseknek milyen jól megy!!F1 meg EB! Én meg gályázhatok,…és mégcsak nem is fizetnek érte…
    Szép is az élet… 😉

  11. szasa Says:

    Nyílvánvalóan nem tervezem, hogy egész életemben műszakozni fogok. De amíg nincs időm az angolt normálisan elsajátítani, addig nem nagyon foglalkoztat a váltás kérdése. Legalábbis azért nem váltok, hogy máshol is műszakban dolgozzam. Akkor már inkább itt, ahol a kutya nem zavar, és jól is fizetnek.

  12. Rainee Says:

    Jujjjjjjjjjjjjjjj. Drága párom csak ennyit mondanék… Ugye a lustaság az nagy úr!!! :PPP (mert nem érsz rá tanulni mert nem hagylak…)

    Zap: Forma 1 is szar. Azt se nézzed. Én se nézhetek semmit mert itt ül mellettem kedvenc fönökünk besúgója… (le is vagyok maradva pár sorozatommal mióta nem filmezhetek bent, viszont azóta csináltam illegál netet…)

    Kalty: Te nem tévesztettél pályát? :DDD Nem te tartod a Vidám Vasárnapot? 😛

  13. facebook fans Says:

    I not really know your location having your info, but great topic. I ought to spend an afternoon learning more or understanding more. Thank you for great info I used to be interested in this info for my mission.

Leave a Reply