Tegnap este unaloműzésképpen nyomtan egy kis online pokert a ParadisePoker-en.

Részem volt egy érdekes partiban, amit most nem azért osztok meg veletek, hogy lehessen fikázni a borsodi lúzert, hanem ezért mert talán mindenki épülésére szolgálhat.

Előzmények:

5 fős 0.12-025$ asztal. alapvetően laza játékostársak, rengeteg blöff, és játszhatatlan hand-ek. A 25$-os beülőmből 17$ volt a következő parti előtt.

Kalty nagyvak (0.25$) 4-4 hand. Egy ember eldob, a többi megad, nincs ráhívás pot =1$. Check!

4-9-9 álomflop! Verhetetlennek tűnő fullal kezemben kivárásra játszok. Kisvak “check”, Kalty “check” 3. ember 0.50$ raise. 4. emberke fold, kisvak fold. Ha itt nyomok egy erős reraise-t, félő, hogy a kolléga eldobja a papírt, így elég keveset kaszálok a nyerő lapokkal. Tehát “Call”. Pot=2$ Turn 9. Melegszik a pite. Bármilyen kézben nagyobb pár esetén, vagy 9-X esetén szopok, de ellenfelem viselkedéséből arra a következtetésre jutok, hogy egyik sincs nála, inkább A-K, K-Q kombinációra gyanakszom. Mivel riverre bármilyen figurás lap bejöhet, első hívóként igyekszem eltántorítani. Raise 3$. Hosszú gondolkodás után “Call”. Pot = 8$. River = Q! A picsába! Megint én hívok először. Ha jó volt a read bármekkorát hívok mindent megad és mehetek a levesbe, ha nem hívok látva bizonytalanságom Ő fog megkínálni egy nagyobb összeggel.

Jöhet a matek. Két lappal vagyok verhető Q-val és 9-el. Ezekből összesen 8 van, ebből 4 az asztalon, tehát marad még négy.Ha feltételezem, hogy az eldobott lapok közt egy ilyen sem volt, akkor 41 lapra jut a négy gyilkos. Kevesebb mint 10%, a többi 90 nekem dolgozik. Mivel az előző hívásomat is csak nehezen adta meg, annak ellenére, hogy kb 3× annyi pénze volt mint nekem, gondoltam egy hasonló hívással jobb belátásra bírhatom. Raise 3$. Kis gondolkodás, majd reraise 6$-ig. Anyád!!! Itt már éreztem a vesztem, de eret vágtam volna ha nem tudom meg milyen lapokkal játszott. “Call”

J-9 hand. Poker. Elvéreztem.

Csúnyán kikaptam, de szerintem érdekes volt a dolog. El tudom képzelni, hogy ti ezt másképp játszanátok, de nem ez a lényeg. Mindezt azért osztottam meg veletek, mert Play Money vagy alacsonyabb tétű Real Money asztalon nem nagyon láttok ilyet.

No Responses to “Egy esettanulmány”

  1. szasa Says:

    öööööööööö…..most erre inkább nem mondok semmit.
    de, annyit, hogy csúnyán beszopattak turn-nél. ugye, jössz vasárnap zsugázni? 😀

  2. szasa Says:

    egyébként végig gondolva konkrétan a szituációt, ahol ültél, amilyen téten, stb, stb, ezt minden esetben buktad volna flop után. ha hívsz akkor is, ha nem akkor is.
    mind amellett SS NL25$-ön állítólag fölösleges trükközni. de ezt én nem tudhatom, mert tényleg nincs róla tapasztalatom.

  3. szasa Says:

    most bosszús vagyok. a sok pókeres komment és post hatására gondoltam jövő héten cg-zek egy kicsit. erre fel rá kell jönnöm, hogy szabin leszek jövő héten. ez mégcsak nem is lenne gond, de az asszony is. és elvágja a torkomat, ha ekkor neki merek ülni zsugázni. basszus.

  4. Zaphod Says:

    Waaouuu….
    Mennyi, de mennyi post fog születni ebben az időszakban a póker játékról… hhhmmm….
    Jahh… és a tatabányai versenyről is…
    EEehhh… már fenem a tollam… klaviatúrám….
    😀

  5. szasa Says:

    mennyél aludj vissza inkább. 😛

Leave a Reply