PROGRAMAJÁNLÓ :

OLDTIMER SHOW : Budapest SYMA Csarnok – Dózsa György út 1.(2008.10.23-26)

Magyarországon először 2007-ben mutatkozott be egy új típusú veteránjármű rendezvény, Oldtimer Show elnevezéssel. A kiállításnak a budaörsi AutóExpo M1 nevű autópláza adott otthont. A kiállított autók és motorok mind nagyon értékes és különleges darabok voltak, darabszámuk kis híján elérte a 200-at. Nem egy 100 évnél is idősebb veteránautót és veterán motort láthatott a közönség tavaly, köztük az 1897-ben gyártott Panhard Levassort is, amely egyenesen Londonból érkezett Budapestre, ahol a magyarországi Oldtimer Show előtt néhány nappal nyerte meg a világ legnagyobb veteránautó versenyének fődíját.

Az Oldtimer Show gyakorlatilag a veterán autók és a veterán motorok világából a luxus kategóriát mutatja be, a más veterános rendezvényeken törzsvendégnek számító tömegmodellek mellőzésével.

Lehet ezt felülmúlni? 2008-ban a tavalyinál sokkal frekventáltabb helyen lesz a kiállítás megrendezve, Budapesten a SYMA rendezvényközpontban, annak is a legnagyobb, 8.000 négyzetméteres csarnokában. A kiállított járművek száma idén 250 fölé fog emelkedni. Az autók és a motorok aránya: 150db autó, 100db motorkerékpár és egyéb járművek. Rengeteg újdonság és sok-sok kuriózum várja az érdeklődőket, pl.: Bugattik, Panhard Levassorok, Bentley-k, Rolls-Royce-ok, Maybach Zeppelin V12, Hispano Suiza, UNIC, Magnat Debon, Mercedes 500K, Mercedes 300SL, stb… Igazi unikuma lesz a kiállításnak a Festetics Kastély Hintómúzeumának legszebb darabjai. Az Oldtimer Show az idén egészen a 17. századig viszi vissza az időben a látogatókat. A méregdrága csodajárgányokon kívül a nosztalgikus hangulatról korhű jelmezekbe öltözött hostessek, antik tárgyakból összeállított dekorációk és korabeli zenék fognak gondoskodni. Újdonság lesz a Magyar motoros szekció is a kiállításon, természetesen tele csupa ritkasággal és kiállításon soha még be nem mutatott prototípusokkal. Lesznek 100 évnél is idősebb motorok és sok-sok fakerekű autók. Lesznek luxuslimuzinok, sportautók, versenymotorok, stabil motorok, hazai és külföldi gyűjteményekből egyaránt. A kiállított járművek összértéke meghaladja a 25 milliárd forintot!!! Lesz olyan autó is, amely egymaga súrolja az 1 milliárd forintot.

A kiállítók között olyan patinás nevek is fognak szerepelni, mint a Festetics Kastély, a Közlekedési Múzeum, vagy a Polgár Galéria.

A kiállítás csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható, naponta 09.00-19.00 óráig. A belépőjegy ára felnőtteknek 2.500,- Ft, gyerekeknek 1.500,- Ft. A családi belépőjegy ára 6.000,- Ft, amellyel 2 felnőtt és akár 6 gyermekük tud a kiállításra látogatni. A parkolás ingyenes.

A rendezvényről friss információkkal szolgál az Oldtimer Show honlapja: www.oldtimershow.hu

No Responses to “Program a következő hétvégére :”

  1. petike14 Says:

    én megyek,valaki jönne ?
    -fotósbuzik előnyben 🙂

  2. Istennyila Says:

    Üdv Peti!

    Egyeztessük az időpontot!
    Viszek fényképezőt, de buziskodásról szó sem lehet 🙂

  3. petike14 Says:

    🙂 🙂 🙂
    marha 🙂
    ..akkor a Viktor már 1,még valaki ?

  4. petike14 Says:

    …én asszem 24-én reggel mennék.

Leave a Reply