….jelenlegi internet szolgáltató, EXTERNET, mint fizetési felszólítást küldő (s megemlíteném még a TV-Net nevezetű céget is, kinek még év elején kellett küldenem a szolgáltatás díját, hátha van abból a bandából is valaki, ki kézhez kapja ezt a levelet.)!

Harmadik fizetési felszólításukra reagálok, hivatkozva az: UW00816xxxxx ügyfélszámra.

Az első felszólításuk 9400 Forint befizetéséről szólt, mit e-mail formájában küldtek, 2008.09.17.-én.

Ez eleve felvetett több kérdést:

– Hogy lehet felszólító levélhez jutnom abban az esetben, ha átutalással teljesítem évek óta a számlám rendezését?
– Hogy lehet 9400 Forint a tartozásom, ha a szerződésem Nettó 8250, azaz Bruttó 9900 Forintról szól?

Viccnek véltem, átnéztem a rendszeres utalásaimat, mindent rendben találtam, majd ment az egész a kukába.

Mígnem az EXTERNET behajtási csoporttól kaptam egy Felszólító levél III-at (hol az előző kettő?), miben közlik, hogy 19300 Forint tartozásom áll fenn a társasággal szemben. Osztok, szorzok, de a 19300 Forint sehogy nem jön ki. Ha kéthavi tartozásnak vélem, akkor ez havonta 9650 Forint. Itt kezdtem zaklatásnak vélni, ismételten átnézni az utalásokat, megint osztani, szorozni, bámulni a felszólítást, miből hiányzik a részletezés. Kuka!

És egyszer csak érkezett egy számla, 10400 Forint befizetéséről. Miben az általam megrendelt csomag ára (9900 Ft), és plusz 500 Ft, mint postán küldött fizetési felszólítás díja szerepelt.

Majd ma, 2008 10.22.-én érkezett egy fizetési felszólításuk 19800 Ft-ról.

Összegezzük:
2008.09.17: 9400 Ft
2008.09 30: 19300 Ft
2008.10.13: 10400 Ft
2008.10.22: 19800 Ft

Igen, ezeket önök küldték, mi erre engem arra késztetett, hogy ez megfejtsem dühroham nélkül, de besorolva önöket (már komolyan nem tudok kit megnevezni) az összes többi, számlázást ellenőrizni képtelen szolgáltatók körébe, kiket zaklatás miatt kéne feljelenteni, ha lenne rá lehetőség, s érnének annyit.

A megfejtés az volt, hogy önök, mint szolgáltató, a számla befizetési határidejét folyamatosan változtatják, míg nekem rendszeres átutalás fut a bankom felől, mi minden hónap 12. napján teljesül.

Lássuk a teljesítés kívánt időpontjait:

2008.03.14
2008.04.12.
2008.05.16
2008.06.09
2008.07.06
2008.08.05
2009.09.09
2008.10.06
2008.11.03

Mivel sem én, sem a bankom nem gondolatolvasó, hogy a teljesítést határidejét kitalálja, csoportos beszedési megbízást az OTP banknál nem lehet önökkel kötni (megjegyzem nem is tenném, tekintettel arra, ahogy a fent említett fizetési felszólításokban jelzett összegeket nézem), így hát a teljesítés időpontja minden hó 12. napján fog életbe lépni.

Semmiféle pótdíjat nem vagyok hajlandó kifizetni az önök figyelmetlensége, számlázási anomáliái miatt, viszont nem nyújtom be önöknek számlaként azt az időt, mi ezen számlák megfejtésére áldoztam, s munkával tudtam volna tölteni. Sőt, még azt is türelemmel viselem, hogy az önök által, szerződésben foglalt max. 8Mbit-es adatkapcsolat, 2004 októbere óta sem az önök által átvett cégnél, mint TV-Net, sem önöknél, egyszer sem teljesült. Egyenlőre többre tartom a szabadidőm, s egyéb elfoglaltságom annál, hogy az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez forduljak. Egyenlőre!

Üdvözlettel:
x.y.

No Responses to “Tisztelt ULTRAWEB, mint ….”

  1. rush4you Says:

    sajnos a számlázás bizonytalansága miatt nem biztos, hogy vállalják a felelősséget, de rohaggyanak le..

    tegnap pont ezért írtam ide, gondoltam elsírom magam a pannon bedugos 5gigás korlátos netem gyengéit.. na de most:

    augusztus: éljen a 3g szedtem 6.5 gbájt anyagot, fizettem 27ezret!! tekintettel arra a helyes megmozdulásra, miszerint 6ezer az 5g, és ami felette van azt számlázáskor egyben számolják 5g ami felette van gprs adathívásnak és a buzik a kapcsolási díjat is kiszámlázzák ez által ami egy hónap alatt keletkezik. na jó fizettem, elmondtam, hogy ez nem korrekt stb, na de…

    szeptember:

    túlléptem ( már csak 200 ftal ), de sajnos 5 gigás sms-t nem kaptam!!
    telefon, sok zene, ügyintéző droid.. mondom, mé nem jött sms?
    nem akarok rengeteget fizetni, pillanat csekkol ( 10 perc sopen ) küldtünk smst, de nem ért oda…
    mondom mé? – r2d2: – me lejárt az üzi érvényessége..
    mé mennyi idő az? r2: nem tom, de több, mint 24..
    erre én, mi az esélye annak, hogy 24 órát nem használtam? na mind1, kérés: 5nél tíccsák le faszba.. fémnő: nem lehet sajnos ( persze a fix 6ezer nem bót)
    magyarán, hogy mérjem ha nem jön sms, több gépen használom, elfelejtem nullázni stb, ja és nem tilthatom le!!
    sztem pannon ki élesz baszva

  2. Zaphod Says:

    És azt bizonyára elfelejtette hozzátenni az ügyfeles, hogy az általad használt mérőprogramok csak megközelítő értéket mutatnak, ezekre nem hivatkozhatsz, ha számlázási, illetve adatforgalmi problémád van….
    Szemét mocsadék rablóbanda az egész!!! 🙁

  3. Kalty Says:

    Szép!

    Igazából a posthoz és a kommenthez is lenne szavam:

    EXTERNET – TV-Net:
    Nem túl régen valami érdekes változás következtében megszűnt az addigi kábelszolgáltató a környéken és kaptunk egy levelet, hogy nosza küldjük vissza, aztán rögtön TV-Net ügyfelekké is válunk és örülhetünk mert fogunk tudni TV-t nézni egy hónap múlva is! Szartam rá, uccu neki DigiTV by T-online. Működött is faszán minden, majd jött egy felszólítás a TV-Nettől, hogy fizessek valami 5990 HUF pénzet, mert az nekik hiányzik!? Épp nem volt nálam felesleges 6 rongy, leszartam! Aztán ez ment még 2 hónapig, majd közölték, hogy a tartozásom majdnem 20.000 HUF (admin költségekkel együtt), amit végrehajtó útján kívánnak érvényesíteni, és a levélben jelzett dátumtól megszűntetnek minden szolgáltatást! Nice!

    Nem vártam meg a végrehajtót, hanem személyesen jeleztem, hogy NINCS semmilyen szerződésünk, nem vettem igénybe szolgáltatást, szóval kinyalhatják!
    Először azt hitték, hogy a holdról jöttem – “Mi az, hogy nincs szerződés? De hát Ők vetteék át… és én nem nézek TV-t??? Vagy mi van???” Aztán elmagyaráztam, talán fel is fogták, és megígérték, hogy törölnek a rendszerből. Hurrá!
    Egy hónap múlva küldték az 5990 HUF tartozásról szóló számlát, és kezdődött minden előröl!!! Újabb magyarázkodás és végül feladták!
    Szerintem ez azért minősít!

    A Mobil-Pannon okosság nekem is kicsit gyanús! Októberig ingyenes a cucc, mégis kaptam egy 2000 HUF körüli számlát!? Mint a részletezésből kiderült sikerül valahogy túllépnem a megemelt 10 GB keretet, ami bizony pénzbe kerül!
    Arról mondjuk fogalmam sincs, hogyan sikerült áttörnöm a bűvös határt, amikor csak leveleket meg ezt a blogot nézegetem? Lehet, hogy az asszony titokban filmeket tölt le amíg én dolgozok, de ez azért durva!

    Szóval ennyi! egyébként a mobilnet nem arra való, hogy úgy használd mint a korlátlan kábelest, a szerződésben is benne vannak a feltételek és a díjjak, ne lepődjéé meg a 30.000-es számlán! 🙂

  4. rush4you Says:

    van egy kis ápdét én ügyemben, ami érinthet minden itt jelenlévőt aki dugóspanonnal nyomja:

    nos van ezaz éjjelnappali pannon net csomag, korlátalan és ugyanúgy 5900..
    majdnem korlátlan, mert a torrent dc, felejtős 🙂
    a lényeg én váltottam erre, de figyelem csak az tud váltanyi akinek 1 évnél régebbi a rabigája.

  5. Zaphod Says:

    Én meg ma fejleménytem, mikor reggel próbáltam volna csatlakozni a világhálóhoz, s megint nem volt net. Rutinosan fel a T-kurvaanyja teszt szerverére, ott minden ment, s így gondoltam, az Ultraweb megint elzárta a csapot. Ezzel a tudattal jól le is feküdtem aludni, és bitekről álmodtam, mik kacagva össze-vissza csapódnak a rézdrótok sűrűjében, mikor egyszercsak megjelenik a gonosz, kinek homlokára a „SZÁMLÁZÁSI OSZTÁLY” felirat van tetoválva, és a nagy, fekete kezével útját állja az én kedvenceimnek, kik dörömbölve, néhol már transzparenseket felvillantva követelik a szabad utat, mígnem előkerült a vízágyú és a könnygáz.
    Délután, felriadtamban, egyből nyúltam a telefonhoz, rutinosan ütöttem be a számot, vártam ki a soromat, míg ügyfélszolgálatoshoz juthattam. És mivel ő még nem azok közé tartozott, kivel beszéltem volna ügyemben (biztos most vették fel), így hát előadtam neki ismét, immáron századszorra a történetem.
    Visszaállította!
    Nem azt! A netem!
    Mondom vala, nem jó ez így, te állat! Mert hogy jövő hónapban is el kell magyaráznom egy új ügyfelesnek, hogy nekem jogosan van netem, mert böcsületes polgár vagyok, ki a számláit egyenlíti. Ok! Most felhívja a számlázást. Mondom kérek visszahívást.
    S lőn, egy fél órán belül megtörtént. Lezsírozta a hang, nincs tartozásom. Mondom mi van a felszólító levelekhez csatolt, plusz 500 forintokkal, merthát azt meg végképp nem fogom kifizetni. És akkor azt mondta, hogy azt is jóváírta, az sem nincs már.
    Szépen köszöntem meg.
    Alig várom a jövő hónapot, mikor az egész történetet újra elő kell adni egy ügyfélszolgálatosnak….

  6. rush4you Says:

    egy fontos infó még hiányzik:
    hány fényévet raboltak el a hívással értékes életedből és a telefonszámládból??

    nekem 23at

  7. Kalty Says:

    … ezen a ponton ismét meg kell szólalnia kekeckedő Kalty-nak. Persze hozzászólásának semmi köze a témához, de nem bírja magában tartani, így aztán jogosan utálja mindenki a pofája mellett már elektronjai kisüléseit is, de…

    … a fényév, mint olyan – nevének ellentmondó módon – nem az idő, hanem a távolság mérésére szolgáló mértékegység. Voltaképpen – hogy egy képzavarral éljek – az a parsec “váltópénze”. Ilyen formában kissé értelmetlennek tűnik Rush utolsó kommentje, mert bár gyakran hallhatunk olyat, hogy valaki “lopja a távolságot” de, hogy ilyen mértékben tegye azt valaki, ráadásul valami utolsótól nem távoli ügyfélszolgálati munkatárs, azért az mégis hallatlan! 😀

    Na, ezek után lehet anyázni, meg virtuálisan szemen köpni, meg felszólítani mindenféle abnormális szexuális érintkezésre közeli családtagjaimmal vagy esetleg állatokkal…

  8. Zaphod Says:

    Én azt nem értem, hogy mi kell hozzá, hogy valaki veled éljen?????
    Minden elismerésem a Noémi felé, mert hozzád acélsodrony méretű idegek (leszarom milyen mértékegységben), és minimum nagyfokú halláskárosodás kell, hogy csak minden 25. megjegyzésed jusson el a fogadó fél irányába….

    😀
    😀

  9. rush4you Says:

    na, piszkos gazember, akkor mértékegység transzformáció..
    arra az időre gondoltam, amit a fény egy év alatt tesz meg.
    szóval van benne idővel kapcsolatos összefüggés.
    neked , mint “gumi pannonosnak” még kb pont egy fényévnyi időd van és ezzel egyenértékű távolságora vagy a díjcsomagváltástól, hehe,a távolságot, fényt, megkapod.
    szóval kusspicsába! 😀

    ui
    a 23 percből legalább 15 pannon reklám főcímzene volt

  10. Kalty Says:

    Áááááááááááááááááhhháááááááá!
    Kicsaptam a biztosítékot! Ha-ha!!!

    De nincs ám vége!

    To Rush:
    “arra az időre gondoltam, amit a fény egy év alatt tesz meg.”
    Drága barátom, az pont egy év!!! 😀 De ez ugyanúgy igaz a sündisznóra a csigára is! Sőt, ha jobban meggondolom minden élő és élettelen dologra igaz: az az idő, amit egy év alatt megtesz, az egy év!
    Mától ez lesz Rush&Kalty 1. egyetemes mértékegység-transzformációs törvénye! Kéretik megjegyezni, mert egyszer érettségi tétel lehet! 😀

    To Zap:
    Neked most felfedem a titkom, de ha bárkinek elmondod agyonlövetlek egy mérgezett csövű tankkal!

    Szóval az van, hogy én nem keresem a hibákat, hogy beleköthessek a másikba,egyszerűen csak észreveszem, és nem tudom nem szóvá tenni! Ez első hallásra nem tűnik szimpatikus tulajdonságnak, de ha benézel a függöny mögé láthatod, hogy a mindezt mozgató tökéletességre törkevés és az erre való nevelés képessége igenis tetszetős dolog ám és végsősoron ez tesz engem ellenállhatatlanul elbűvölővé! 😀

    Ennyi! De aztán kussoljááááá, mert ez titok! 😀

  11. Zaphod Says:

    Kalty!
    Már csak azt nem tudom megérteni, hogy a te neved, és a szó, hogy TÖKÉLETESSÉG, miként kerülhet egy oldalra, lapra, gondolatba….
    Ma ezen töprengeni fogok….sokat….
    😀
    😀

  12. Kalty Says:

    Kiforgatod a “szentírást”!

    A törekvés a lényeg (kinek-kinek képességi szerint)…

  13. Zaphod Says:

    ÁMEN! 😀
    😀
    😀

Leave a Reply