Ennek is vége!

Posted by: Kalty in F1 Add comments

No emberek, végetért a 2008-as F1 évad!

Aki látta a szezonzáró Brazil futamot, az egy újfajta élménnyel lett gazdagabb. Nem nagyon emlékszem, hogy az utóbbi években volt-e olyan, hogy az utolsó métereken dől el a bajnoki cím sorsa! Izgalmas és egyben szánalmas is volt (véleményem szerint).

A múltkor az mondtam, hogy sem Massa, sem Hamilton nem érdemelné meg a VB címet és ezt ma is így gondolom, bár akkor még fogalmam sem volt róla, hogy az fogja eldönteni a VB-t, hogy Glock és Vettel mennyire tökös gyerek.

Massa tette a dolgát és hozta a kötelezőt: maximum respect! De ez a Hamilton gyerek??? Ennél ócskább módon még soha nem láttam senkit bajnoki címet szerezni, pedig Schumi is tudott művelni ezt-azt! Ezt az embert én nem bírom versenyzőnek nevezni! Egy versenyző (mint Kimi) rendesen beteg attól, ha nem kell, vagy nem tud menni mint az állat! Ez a Lewis srác meg mint aki jól végezte dolgát kocsikázott egyett jó pénzért. Gondolom még féreg módon röhögött is magában, hogy Ő csak autózgat, míg elől Massa a belét kidolgozza.

Aztán hoppá: kicsi eső + kicsi Vettel, aztán mingyá ugrik a VB cím! Tegyük hozzá Vettel egy tökös gyerek, mert Ő biz szart arra, hogy ki van előtte, megvolt az a sebességkülönbség aztán uccu neki alázzunk! Bár az is lehet, hogy a Ferrari motor magától ugrott Hamilton elé! 🙂

Aztán persze itt van még Glock is. Nem kevésbé tökös, mint Vettel mert rá mert vállalni a száraz gumikra a pontszerzés reményében. Le a kalappal, szerintem megtette amit megtehetett, nyílván nem Massáért meg a Ferrariért hanem magáért, de megtette!

A tény, hogy mindezek ellenére színesbőrű világbajnokunk van kissé elkeserít! Még csak az hiányzik, hogy színes legyen az amerikai elnök is, és akkor tuti, hogy komoly gond van a világgal!!! 😀

Ismét jelzem: Massa sem érdemelte volna meg a VB címet, mert elkövetett pár versenyzőhöz méltatlan dolgot az évben, de kevésbé lenne keserű a szám íze, ha az az ember nyeri a VB-t, aki dolgozik egy keveset és megnyeri a futamot.

Az pedig már csak egy szentimentális baromság, hogy gyönyörű lett volna Senna után ismét egy Brazil bajnokot avatni Braziliában….

No Responses to “Ennek is vége!”

  1. rush4you Says:

    na gondoltam, hogy erre mindjárt ír valaki ( és ki más 🙂 egy postot. ahogy már tudjátok, én örülök a végeredménynek. az tény a két srác idén mindent megtett azért, hogy ne legyenek vb-k. és ahogy már mondtam is, azok akik ilyen csapatot és technikát kapnak, azoknak eleve stabilabb évet kellene futni és simán söpörni be a vb címet. ámbár én nem említeném 4egy napon massát és hamiltont, de idénre ez jutott majd jövőre máshogy lesz, pláne ha raikönen is rájön nem csak a fizuért kell bejárni..
    vettel a hős egyértelmű és ez a mentalitás kell ( ezt akkor is úgy gondoltam mikor kikerülte hamiltont , ha nem versenyzett volna soha nem kellene senkinek!
    a toyota meg mondjon le, nem csak a slickel csináltak butaságot, hanem megint eljátszották amit idén sokszor:
    első etapban be az öt közé, aztán szájig tank és várják az utolsó pontot, na ez a szánalmas kicsit megfigyelhetnék a renault taktikáját még mondjuk év elejéről.

    ui: csak azt nem értettem Kalty, hogy miért is kellett volna hamiltonnak megszakadni? massa nyerni akart és kellett is neki, hamiltonnak nem kellett a balhé at snitt..
    az is igaz, nagyképű elképzelés volt, hogy az évadzárón senki nem szeretne nyerni, ezt elszámolták elég jól..

  2. Kalty Says:

    Nem kellett volna megszakadnia, de az illúzió (miszerint Ő alkalmas minderre amit várnak tőle) fenttartása érdekében eljátszhatta volna, hogy autóversenyző! Ne menjen bele rizikós dolgokba, ne törje meg a vasat, de nyomja neki ha lehet. szerintem lehetett volna, de nem nyomta. És ez egy PONT az előző mondat végén!

    Az, hogy Raikkönen csak a fizuért jár be, egyenesen felháborító! Pont Ő az, aki azon kevesek közé tartozik, akik tudnak és mernek is versenyezni, persze csak akkor ha hagyják őket! Gondolok itt arra, hogy ha nem csókolgatja az üres boxutcában seggbe minden jött-ment nigger, akkor képzeld el még pontokat is tud szerezni!!!
    Az, hogy nem Kimi lett a világbajnok az leginkább a csapat érdeme, de azt állítani, hogy csak a fizuért jár be elég nagy BÖSZMESÉG! 😀 Nézzé inkább GP-t wazze!

  3. rush4you Says:

    Végre kiugrasztottam a dzsinnt 🙂 nos Kardán barátom, látom felindultságod elég erős, de szemellenződ nincs legalább, mert világosan látod ki itt a félvér 😀
    Ahogy végigolvasgattam az infókat elég nagy kényszer alatt állt hamilton a csapat felől, hogy ne úgy döntse el ezt a vb-t ahogy ő akarja ( mert szerintem tavaly rábízták).

    Raikönen ha azt adja idén amit tud akkor nem szerencsével, hanem rutinnal megmosta volna a két srácot, ez fix.
    Ahogy az is, miszerint idén nagyon jó körei voltak, de nemkomplett versenyei ( és itt viszonyítsunk ahhoz, hogy a mezőny legjobb autója volt alatta )
    Talán ez a két link is alátámasztja
    http://www.formula1.com/results/driver/2007/12.html
    és idén
    http://www.formula1.com/results/driver/2008/12.html

    ma írta valaki róla, fel kéne támadnia mint rossinak idén..
    hmm, nos,… ez egy marhaság vale az utolsó két évben kőkeményen nyomta csak nem került alá sem olyan technika sem
    az ellenfelek nem olyan puddingok (direkt 2d ), mint itt…
    Ettől függetlenül, drukkolok neki is, hogy jövőre behúzza

  4. Zaphod Says:

    Szerintem…
    Szerintem én meg sem akartam nézni. Sőt, mondjuk azt, hogy zúgott a tv, s csak néha-néha néztem rá a futamra. Gáz, hogy kurvára mindegy volt, ki, s miként töri össze magát, hol végez, mit is csinál a pályán, mert bármi is történik, rohadt mód nem izgat, ki lesz a világbajnok, míg nem Räikkönen az.
    Szerintem…
    Szerintem pontot tehetünk arra, hogy a Ferrarinál ebben az évben ütközött ki igazán Todd, és Brawn hiánya. Szépen visszajön az Alesi, Berger páros képe, mikor olasz csapat, olasz vezetéssel, olasz mentalitással szarja el a csapatot. Ez mondjuk nem lenne baj, ha nem Räikkönen szopná meg az egészet. Viszont örülök annak, hogy nem Massa lett a világbajnok.
    Szerintem…
    Szerintem a világ legnagyobb autóverseny sorozatában ne legyen olyan pali világbajnok, ki 100millió ember szeme láttára bőg, mert elvesztette az ajándékba felkínált VB címet. Mégiscsak férfias, keménytökű sport ez, nem valami főző, vagy hajszobrász verseny…
    Szerintem…
    Szerintem meg Hamiltont 100 emberből nem 90utálná, ha fehér lenne, hanem csak 50. Nem kedvenc, de elismerés az, ahogy vezetett az év közepén zuhogó esőben kipörgésgátló nélkül, mikor mindenki pörgött, mint az állat. Amit ebbe a gyerekbe beleprogramozott a McLaren gyerekkora óta, annak most itt van az eredménye.

    Nah, ezt mondottá Zap, az úr 2008-as évében, a végetért Forma 1-es szezonról. 😉

  5. szasa Says:

    Na emberek vasárnap este véget ért az NHL 9 fordulója, és…szóval ez engem jobban izgat, mint a Forma1.
    Ennek ellenére láttam az utolsó 25 kört, és azt kell mondanom, hogy elég lett volna idén ennyit megnézni és láttam mindent. (Persze ez csúsztatás, mivel Alonso gyerek az idény első két harmadában csak kapált a krumpli földön, mert csak arra volt jó a technikája.)
    Hamiltont kedvelem, jobban, mint Massát. És akkor finoman fogalmaztam Massával kapcsolatosan. A Mercit gyűlőlőm, Ferrari a szívem csücske. Így elég skrizofén állapotban szurkoltam végig az utolsó 5-6 kört.
    Hamiltont lehet gyűlőlni, de ha engedik versenyezni, akkor zseni a gyerek. Emlékszem amikor tavaly Indianapolisban szabad edzésen összehasonlították Alonsot és őt, hogy ki mennyire teszi a fal mellé a kereket 300 fölötti sebességnél…talán még fent is van valahol a videó a blogban. Azért, mert valaki színesbörű még nem fogom utálni, bár mindenkinek szíve-joga. Tény, hogy a mi színesbörű ogreinket vagonban szállítanám vissza Moldáviába, de ettől még nem vagyok rasszista, ugye?
    Én még mindig azt mondom, hogy több kell ennél, hogy a Forma1 néző közönsége ne stagnáljon. Nem hiszem, hogy csökkene a nézettsége, de nem is hiszem, hogy nőne. Mindegy, ez az én szívfájdalmam, hogy a versenyek unalmasak.
    És a következő szezonra mindenki hozzon magával még egy kerékanyát.

  6. Kalty Says:

    Ejha!

    Kicsit rákapott mindenki a faji megjegyzésre, pedig nem gondoltam ám komolyan! De az utált afro mindig nigger! 😀
    Kár ezen pörögni, Schumit is legalább ennyire utáltam, pedig az egy fehér gyerek, sőt német!

    Én már leírtam a véleményemet a dologgal kapcsolatban, de van egy megjegyzés amire nem tudok nem reagálni.
    Zap! Te tényleg akkora seggfej vagy, hogy lesavazod Massát mert elsírta magát??? OK, hogy nem túl férfias dolog, de basszus ez a gyerek évekig dolgozott, hogy elérjen valamit, amit megkapott 10 másodpercre! Szerintem sokan vannak az F1-ben akik ugyanígy jártak volna, ettől még nem lesznek rosszabb pilóták vagy rosszabb emberek. Persze ezt is a csapat cseszte el, de ezért bekóstolni…???

    Sajnálni én sem sajnálom, de meg tudom érteni, hogy elszakadt a cérna…

  7. Kalty Says:

    To Szasa:

    Mi azt találtuk ki tegnap, hogy basszunk ki mindenkivel! Teletankolni a vasat, alárakni a brutálgumikat aztán oldd meg a játékot tankolás meg kerékcsere nélkül (esetleg ha menet közben leeseik az eső vagy a hó)! Zéró stratégia, csak verseny!

    Szerintetek???

  8. Zaphod Says:

    Naná, hogy lesavazom, amiért bőg! Senna, vagy Prost mikor bőgött? Nem egy versenye volt, mikor összeomlott a pasi a verseny közben, mert neki nem úgy jöttek a dolgok. Mert ővele biztos kicsesznek, meg a világ is ellene van, azt nem tudja megelőzni még a legrosszabb autóval rendelkező pilótát sem. És hüpp-hüpp…
    Hát az ilyen húzzon a faszba, találjon valami biztos szakmát, hol nem érhetik meglepetések, vagy dzsaljon vissza tesztpilótának…
    Gggyyyyeeengeeee…
    10évet? Haggámáá… és akkor a mezőnyben, vagy a régiek közül hányan szopták végig a pályafutásukat úgy, hogy nem jutottak autóhoz, vagy egyszerűen nem volt szerencséjük? A jelenlegi három világbajnok közül tán az összes… Pppff… :-p

  9. Kalty Says:

    Te nagyon hülye vagy Zap, wazze! 🙂
    Az a különbség, hogy neki beleordibálták a fülébe, hogy megvan, majd 10 másodperccel később: “Ja, nem, ezt a Glock-ot benéztük, bocs!”

    Eztet még nem nagyon tették meg mással (a saját hazájában). Ha nem mondják neki és úgy rinyál OK, de így egy kicsit másabb a story (szerintem)!

  10. Kalty Says:

    szerintem ezt még érdemes ide tenni:

    http://www.f1hirek.hu/hir/Allah_nem_akarta_ugy____200812040830

    ehhez már nincs mit hozzátenni…

  11. rush4you Says:

    Kalty Sanyi bátya cikke milyen értelemben jött ide? mármint én bírom az öreget és sztem egész objektíven “fikázódik” sokszor..
    A bőgés, hmm lehet, hogy nem túl szimpatikus, de rájöttem neked is ez lehet vele a bajod Zap:
    Massa szimpatikus, mint ember és, csak úgy és tán emiatt volt irritáló a nyüszítése. ám azt meg kell hagyni, nem sokan nyilatkoznak rajta kívül korrektebben egy ilyen helyzetben.
    (meglehet szóvivőként több kapirgálni valója lenne a lovas csapatnál és lenne hely másoknak )
    amiben a ferrari még aa legvégére is erős volt :
    a csapat megint elbaszta, most azzal, hogy azt mondták megvan.
    első lecke első fejezet, akkor van félig vége, ha leintik ld interlagos, majdnem hivatalos, ha bejelentik, de valaki még felnyomja a másikat pl spa, illetve, ha nem találják meg a rúgos turbó bővítőt amiután DNF és kicsapnak, mint a taknyot ld Auriol és a toyota anno a rallyban :DDD ( bár itt nem volt vb cím a tét ) angolul kis memoriter 🙂
    http://homepage.virgin.net/shalco.com/tte_ban.htm
    vagy, ha már rally, pl már majdnem sampion vagy csak valahol a brit rallyn az utolsó gyorson rádég a szutykos szemét toyota ld Sainz, na igen a reklám csak azt mondta ” olyan nincs, hogy egy toyota nem indul”
    vidijó
    http://auto.indavideo.hu/video/Carlos_Sainz_a_98-as_Brit_ralin_1_resz

Leave a Reply