kaptam egy emilt, nem viccezős, nem anyázós,talán érdekes, – tehát ide illik 🙂

Mr. Horn irányt mutatott

Joe Horn texasi nyugdíjas egy szokásosan unalmasnak induló nap reggelén arra lett figyelmes, hogy két ismeretlen néger kulcs helyett feszítővasakkal nyitja ki a szomszéd ház bejárati ajtaját és a mellette levő ablakot.

Horn úr visszalépett a házába, kivett a fegyverszekrényéből egy régimódi hosszúcsövű puskát és mire a tornácára ért, addigra a két betörő már meg is pakolta a zsákját a szomszéd cuccaival és távozni készült a szomszéd udvarán keresztül.

Horn Jóska egyik kezében a telefonnal, a másik kezében a tekintélyt parancsoló fegyverrel arra kérte a néger betörőket, hogy ne menjenek sehova, mert ő már hívta a rendőröket, mindjárt ideérnek, és beszéljék meg együtt a látogatásuk célját. A segélyhívó ügyeletese valóban a vonalban volt, így az ügyeletes tisztán hallotta – és vette automatikusan magnóra – Horn úr minden szavát. Azt is, mikor kétszer mondta nekik, hogy lőni fog, ha nem engedelmeskednek, mert neki erre joga van, bizony, mert ez Pasadena és nem Kesznyéten.

Erre az egyik nagyon okos betörő ledobta a zsákot, átrohant Horn udvarába és meg akarta ütni a valószínűleg osztrák stüszivadász családból származó Horn Jóskát. Mikor a munkájában megzavart néger a tornác alsó lépcsőjére ért, Horn így szólt: “Még egy lépés, és meghalsz.” A néger nem hitt neki, és meghalt.

Horn a füstölgő fegyverrel a másik hullajelölt felé fordult és arra kérte, hogy most már ne ugráljon, hanem fogadjon szót és várja be a rendőröket. Ez a néger sem hitt neki, így aztán ő meg a szomszéd füvén hunyt el. A felszólításokat és a beszélgetést a telefonban fülelő ügyeletes is hallotta a két nagy pukkanást, a szirénázva kiérkező rendőrök pedig pár perc múlva letakarták az agyonlőtt betörőket.

A kettőből kettőt, azaz kiváló céllövészeti eredményt felmutató Horn úr visszament a nappaliba, töltött magának egy korai whiskyt és tollba mondta a nyomozóknak, hogy mi történt. A rendőrök bólogattak, sajnálkoztak, hogy a magyar kollégáikkal ellentétben ők munkaidőben nem ihatnak, kezet ráztak, majd elmentek azzal, hogy a nyomozás végeztével értesítik az eredményről. Horn Jóskát nem tartóztatták le, még ideiglenes őrizetbe vétel sem történt és költöznie sem kell Monokra. Nem bizony, mert Pasadena nem Kesznyéten.

Horn úr tudta, hogy a texasi CD törvény (Castle Doctrine, Castle Law vagy más néven Defense of Habitation) értelmében törvényszerűen járt el, ellene a történtek miatt semmilyen jogcímen vádat emelni nem lehet. A CD törvény nem csak a ház tulajdonosát jogosítja fel a saját tulajdona fegyveres védelmére, hanem a szomszédét is ugyanazzal a törvényi erővel védi: ennek értelmében Hornnak joga volt a szomszédjánál betörési céllal látogatást tett idegeneket akár a saját, akár a szomszéd területén lelőni.

A néger szervezetek rasszizmust kiáltottak, majd nagyon hamar elhallgattak, mikor kiderült, hogy a megvédett szomszéd család a Vietnámban rendületlen erővel épülő szocialista paradicsom áldásai elől futott Pasadenáig. Utána összetrombitálták a környék négereit egy antifasiszta, antirasszista, antináci, antisatöbbi tüntetésre, de ebből sem lett semmi, mert néhány száz morc külsejű, bakancsos, bőrmellényes Harley-Davidson motoros lekempingezett Joe Horn és a vietnámi házának környékén, akik degeszre ették és itták magukat a helyi lakók által számukra összehordott ingyen kajával és piával. A baseball ütőiket és a motorkerékpár láncaikat szórakozottan lóbáló, dudorodó zsebeiket néha megvakaró fehér fiatalemberek láttán az antifasiszta, antirasszista, antináci és az antisatöbbi néger fiatalemberek tisztes távolságból anyázva-kiabálva lassan felszívódtak.

A nyomozás egyébként teljes sikerrel járt: kiderítette, hogy Miguel Antonio Dejesus és Diego Ortiz, a két lelőtt kolumbiai néger betörő illegális módon szökött be és tartózkodott évek óta az USA-ban, mind a kettőjüknek az Egyenlítő hosszúságával megegyező priusza volt, akiket nem csak a hazájukban, de az USA több államában is régóta köröztek és munkából származó jövedelem helyett már hosszú ideje lopásokból, betörésekből, és rendszeres kábítószer-kereskedelemből töltötték fel a bukszájukat. A két hirtelen elhunyt néger tagja volt annak a Houston-i betörő és kábítós bandának, akik centekért adták tovább az orgazdáknak a rabolt ékszereket, műtárgyakat és egyéb értékeket.

Az illetékes megyei főügyész a nyomozást azzal zárta le, hogy Mr. Horn ügyében törvénysértés nem történt.

Az ügy végül is azzal a kellemetlen hatással járt a 62 éves nagypapa részére, hogy az eset óta fokozott ütemben hízik: ugyanis ismeretlen okból kifolyólag a környék vendéglősei nem tartják jónak Horn pénzét, így bármelyik vendéglátóipari egységbe tér be, fizetéskor nem talál olyan pincért aki tudná, hogy mit fogyasztott, vagy elfogadná tőle a számla ellenértékét.

Pasadena nagyon messze van Kesznyétentől,Monoktól.

6 hozzászólás to “Az öreg Horn bácsi”

  1. Kalty Says:

    Hmm, no igen… Pasadena rohadt messze van még Nagycsécstől meg Kiscsécstől is.

    Nem szívesen megyek bele ilyen faji jellegű kommentekbe, mert a niggeres beszólásaim miatt is fajgyűlölőnek gondolhatnátok (amire a gondosan borotvált fejem és az aprónak nem nevezhető termetem csak olaj a tűzre), de én ismerem azt a környéket (Kesznyéten, Monok, Nagycsécs stb.)

    Október végén voltam otthon Borsodban és úgy alakult, hogy át kellett hajtanom a Kesznyéten – Kiscsécs – Girincs útvonalon. Régen jártam erre – talán még gyermekkoromban egyszer tévedésből -, akkor sem volt egy tál eper, de ami most van… gyerekek, az nagyon kemény! Kiscsécsen – ami aszem 1000-1200 fős település – nincs semmilyen közintézmény (óvoda, iskola, templom, polgármesteri hivatal, de még egy vegyesbolt sincs), nincs semmilyen vállalkozás vagy egyéb munkahely és nem utolsó sorban nincs egy árva fehér ember sem!!! Van viszont egy kocsma ami fut is rendesen. Van még egy buszmegálló is, de információim szerint itt nem áll meg a távolsági busz! A településen lévő ingatlanokra semelyik biztosító nem hajlandó biztosítást kötni (a vegyesbolt is azért zárt be, mert egy éven belül közel 200 betörést sikerült regisztráltatnia). Azt ugye nem kell mondanom, hogy Kiscsécs sem volt mindig ilyen? Valamiért ilyen lett! És ez nem a világvégén van, alig 200 km a nagy Budapesttől (kb. 2 óra kocsival)!

    Én nem vagyok fajgyülőlölő, az embereket nem a származása alapján ítélem meg, de vért tudok hányni mikor mindenféle jött-ment kissebségi ombudsmanok meg liberális köcsögök (akik életükben nem láttak még cigányt közelről) arról ugatnak, hogy “fel kell zárkóztatnuk a romákat!” OK barátom nyomjál le egy hónapot Kiscsécsen, aztán ha túléled beszélgethetünk a felzárkóztatási tervekről!!!

    De rossz hírem van: ezek a romák nem akarnak felzárkózni, (egyébként nincs is nagyon mihez), de el fogják érni, hogy szép lassan mi fogunk “lezárkózni” hozzájuk! Az lesz ám a csuda világ…

    És nem vagyok szélsőjobbos neonáci, nem vagyok gárdista sem, de van egy fejlett igazságérzetem és pár év jófajta borsodi tapasztalatom…

  2. rush4you Says:

    szép tanmese és szerintem ez a sztori a jog és jogszerű viselkedés kapcsolatáról szólt ám de meglehet ez a lelőtt négerek felsorolásának posztja pl:

    Egy Martin L King nevezetű szinesbőrű férfit is lelőttek, az ok? ki tudja, tán azért, mert kingnek nevezte magát??
    vagy, mert sok mondani valója volt, ki tudja..

    Vagy a következő :

    Beaumont Livingston akinek a bűne, hogy szivességből utazott 2 percet egy retkes csomagtartóban majd lelőtték, nem,rosszul tudom, ő is sokat beszélt :)) tudott jackie brownról ezt-azt 😉

    ha vannak még híres kiterített szinesbőrű emberek ki vele 😀

  3. Kalty Says:

    Te egy beteg állat vagy wazze! 😀

    Kiterített színesek listáján akarsz élvezkedni??? És még én vagyok az “afrofób”! 🙂

  4. petike14 Says:

    “lelőttek, az ok? ki tudja, tán azért, mert kingnek nevezte magát??”

    …jujjuj…ne,ezt itt ne…tudod itt is van egy fazon aki Kingnek nevezi magát,hátha olvassa (…)

    🙂 🙂 🙂

  5. Kalty Says:

    Petike ne aggódj! A mi Kingünk nem nigger (sőt szerintem Ő inkább König), de ha mégis kiteríti valaki, akkor legalább biztosak lehetünk abban, hogy nem éri meg “királykodni”! 😀 😀 😀

  6. Zaphod Says:

    Anyád…….

    😀

Leave a Reply