Szám-vetés

Posted by: Zaphod in Hírök! Add comments

Így december tájékán vessünk számot, merthátugyebár sok helyen a számadásvetés ilyenkor dívik.
Lássuk mit is történt itt, ez alatt a 10hónap alatt, mióta dzsal a blog.
Van ott alul ugyebár az a Top1000 statisztika, minek akkor hiszek majd, mikor ló legel a készítőinek sírján, szóval, ha nem is valódi, de azért mutatja a nézetségi hullámokat.
Az oldal beindulását követő hónapban 1000 látogató felett számolt, mire én roppant mód voltam ám büszke. Június, július volt a mélypont (itt, nekem nem), havi 500körüli látogatószámmal. Majd augusztusban megugrott a buli ismét, október ismét mélypont, és a november megint 500feletti nézőszámmal büszkélkedhetett.
És akkor nézzük, az oldal saját statisztikai rendszerét.

A legjobb napok / látogató:
2008. augusztus 08. péntek: 244
2008. március 28. péntek: 194 
2008. március 12. szerda: 174
2008. június 20. péntek: 174
2008. február 26. kedd: 171

A legjobb napok / egyedi látogató:
2008. március 28. péntek: 56
2008. április 30. szerda: 52
2008. augusztus 24. vasárnap: 42
2008. szeptember 20. szombat: 32
2008. július 10. csütörtök: 29

Op rendszerek:
Windows XP: 10190
Windows Vista: 752
Windows 98: 395
Windows Server 2003: 72
Windows 2000: 43
Linux: 20
Mac OS X: 18 
Ubuntu Linux: 13
Stb….

Böngészők (figyejjé):
Opera: 4782
Internet Explorer 6: 2961
Firefox 2: 2008
Firefox 3: 848
Internet Explorer 7: 431
Firefox 1.5: 16
Firefox 1.0: 13
Internet Explorer 5: 9
Safari: 8
Stb…

Az RSS-t 839× használták, szóval van értelme.
Eközben született 503 (+1) post, 631 komment, mittoménhány feltöltés, linkelés jobbra, balra, mindenféle politikai felhang nélkül.

Most jön a hüppögős rész, hogy olyan jó, amiért itt vagytok. Jahh…
Mindenki boruljon valaki vállára, azt jóccak.

Noh, lényeg, hogy működik. Kicsit botladozva, tudod, kicsit büdös, kicsit zőőd, de a miénk.

No Responses to “Szám-vetés”

  1. Kalty Says:

    Utálok ünneprontó lenni, de nézzük kicsit más szemszögből e számvetést.

    A fenti számok valóságtartalma közelít a Blikk hitelességéhez, tehát lehet neki örülni, de csak módjával.
    Hétfőn azon gondolkoztam, hogy leveszem Zap válláról a terhet és bejelentem a blog halálát és elkezdem szervezni a temetést, mert 3 hétig (!!!) senki sem volt képes elektron pazarolni a blog felületén. Egy hétig írogattam minden témában postokat, majd két hétig vártam, de semmi! Egyiket sem méltatta a közönség kommentálásra.

    Ezek után egy olyan kijelentés, hogy “Noh, lényeg, hogy működik.” kicsit nehezen értelmezhető számomra bár kétségtelenül elvesz a dolog éléből a “Kicsit botladozva, tudod, kicsit büdös, kicsit zőőd, de a miénk.” zárómondat!

    Nem akarok b@szogatni senkit, mindenki annyit tesz a dologhoz, amennyit akar! A személyes véleményem az, ha már Zap szenvedett ezzel a bloggal (ami, legyünk őszinték elég jól sikerült) és hajlandó volt ezt megosztani velünk, mint szűk közösségünk egy közös virtuális felületét akkor tartozunk annyival, hogy életben tartsuk! Nyilván nem kényszerből hozott hülyeségekkel, hanem érdemi megnyilvánulásokkal. Szerintem mindenkinek van ilyen…

    Ennyit a számvetésről a bárki ellen irányuló rosszindulat nélkül!

    Így szólott Kalty!

  2. szasa Says:

    Gratula, szép számok.
    Egy dolgot irigylek a Régvolt-ról – a számok tükrében – az pedig a kommentek. A saját blogommal ott tartok, hogy havi 2000 fölötti a látogatottság, de basznak az emberek kommenteket írni. Pedig még regisztrációhoz sincs kötve a hozzászólás.

  3. Zaphod Says:

    Éreztem, hogy ezt más szemszögből is meg kell vizsgálni! Nem is tudom, hogy miért…. 😀

    Noh, akkor lássunk a mélyére a dolognak. Ez a cucc, az internetes közegben egy elég, mondhatni mikro közeghez szól. Ilyen kevés, apró, csöpp társulatból mindenkit (vagy a többséget) rávenni arra, hogy publikáljon, az élete apró történeteit elektronba vésse, megosszon másokkal örömöket, bánatokat, hát szinte a lehetetlennel egyenlő. Ha megnézel egy komoly fórummal ellátott, napi 10ezres látogatottságot elért oldalt, s annak fórumait, hát észreveheted, ott is a közönség 5-10%-a veszi arra a fáradságot (ez elég hülye szó, de marad), hogy nyomot is hagyjon maga után. Én itt csak az ezévi látogatottsággal voltam nagyrészt elfoglalva, mit természetesen nem veszek kézpénznek, de ad valami támpontot. És ha még vissza is nézek a múltba, mikor fogtam az egész kócerájt, azt megöltem, mivel az a heti egy, azaz egy ember is csak azért volt itt, mert véletlen félreklikkelt, hát azt kell mondanom, hogy büszke vagyok kurvára, mert 1000%-ot ugrott az oldal.

    Azt meg nem lehet elvárni, vagy kikényszeríteni az emberektől, hogy írjanak. Szasa, én is, gondolom te, meg még egy páran, napi több helyre nyomjuk az igét, ebben a büdös nagy virtuális világban. De ez egy külön állatfaj, ki így (is) tudja magát önkielégíteni. Erre sokaknak semmi szüksége, bőven elég, ha otthon az asszonynak elmondják, szar volt a leves, azt kész. Egyáltalán nem érzik, hogy ezt másokkal is meg kéne osztani. És nem mondom, hogy ez hiba. Sőt! Minél több évet töltök el ebben a közegben, annál erőssebben érzem, hogy sokkal fontosabb elmondani másnak, szar a leves, minthogy ezt le is írjuk. De ez egy másik post kommentje lenne.

    Még valami. Ez a blog tulajdonképp egy téma, vezérfonal nélküli oldal. Itt nincs meghatározva, hogy miről szól a cucc. Mindenki szabadon, bármilyen témában nyomhatja az igét. És ez veti vissza azokat, kik már ott könyökölnek a billentyűzeten. Nem érzik azt, hogy a gondolat, mi a fejükben bizsereg, idevaló, érdekel bárkit is.
    Nemúgy, mint ami készülne, ha én nem lennék akkora link, mint az állat (ugye Szasa?). A másik, mit már az isten sem tudja mikor elterveztünk, ad egy témát, mi mindenkihez szól, mibe bárki, bármikor bele tud szólni, írhat, röhöghet, és baromi széles körben lehet terjeszteni. És tényleg, és komolyan nekiesek az alapjainak, mert minden itt van a fejemben, csak egy kurva weboldalt meg kell csinálnom még három nyelvben (az eddigi kettő nem volt elég), azt hajrá! Üssétek a fejem, mert annak tényleg lenne sikere.

  4. szasa Says:

    Teljesmértékben egyetértek a fenti kommenteddel.
    Aki veszi a fáradtságot, hogy blogot készítsen, csak az tudja átéreni igazán, hogy mekkora öröm a fenti számokat látni. A blogger lassan ma már egy állatfajta lesz. :DDD

  5. rush4you Says:

    Kalty, most azért duzzogsz, mert a te roppant értékes postjaidhoz nem vakkant a kutyi se ? 😀
    szerintem nem akkora gáz a blog fordulatszáma, virtuális sétámon több döglött blogot láttam már, pl egy haverom nyitott anno indexen egy topikot aminek az azonnali pusztulásra ítélés volt a célja, ezért nem örült mikor beleírtam ( aljas szándékkal)

    más: talán nem mindegyikünk osztja meg az életét nyilvánosan egy blogon, talán még nyitottabbá kell válnunk még ezen a téren.
    saját adataim elherdálásának a súlyosabbik módját már jó ideje lezártam, ez volt az iwiw.. azóta sem voltam ott se máshol se.

  6. Kalty Says:

    Naaaaa, Rush is befutott…
    Ezzel kommenttel tényleg kár volt megtörni a több heti hallgatást! 😀

    De ha már b@sztatsz, akkor ideje “nyitottabbá” válnom:
    Szóval nem azért “duzzogok”, mert senki nem vakkant a postjaimhoz, hanem azért mert pár hétig kihalt prérinek tűnt a régvolt.
    Ez az egész blog nekem legalább annyira fontos, mint a “havi” poker a srácokkal! Ez egy remek lehetőség arra, hogy a napi lufihámozás és szarkapálás után összefussunk 10-15 éve ismert arcokkal, illetve postjaikkal, kommentjeikkel. Néha elég egy elkapott gondolat, vagy egy linkelt hülyeség, hogy kicsit más szemmel nézd egy hétköznapodat. Az pedig, hogy ez egy szűk közösség felülete csak javít a helyzeten, mert majd’ minden Nickname-hez tartozik egy arc, amihez az elmúlt évek alapján így vagy úgy,de viszonyulni tudunk. Szerintem ez kurv@jó és nagy szükség is van rá.
    Persze megértem, hogy mindenkinél máshol van a fontos és fontostalan közti határ, de én nehezebben alszom, ha nem nézek egy nap legalább egyszer a blogra…

    Ennyi!

    Ebből mindenki kihámozhatja a maga valóságát!

  7. Zaphod Says:

    Kalty!
    Én téged szeretlek! 😀

  8. Zaphod Says:

    Dugunk?

    😀
    😀

  9. Kalty Says:

    Ja, tudom. Kösz!
    Csak érzés, majd elmúlik!

    De nem dugunk, mert én nem vagyok olyan fiú, velem járni kell!
    😀

    Egyébként ezt most nem nagyon értettem…

Leave a Reply