“Az ünneplés(ek) hatása(i)…”

A részegség fokozatai:

Enyhén spicces:

Tünetek: csillogó szemek, gyakori vigyor, néha váratlan kurjantás.
Fogyasztás: 4-5 üveg sör, vagy ugyanennyi nagyfröccs.
Pályagörbe: egyenes.

Félspicces:

Tünetek: a szemek még jobban csillognak, nótázási inger, beszéd felgyorsul, minden tizedik szó után elfojtott böffenés.
Fogyasztás: 2 rum + 4 sör/pohár bor.
Pályagörbe: egyenes, itt-ott gyorsan korrigált billenés.

Spicces:

Tünetek: szemcsillanás marad, a vigyorgás változatlan és gyerekes jellegű, a beszéd érthetőségi foka csökken, kezd megszűnni a különbség a zöngés és a zöngétlen mássalhangzók között.
Fogyasztás: 1 dl tömény + 6 sör/pohár bor.
Pályagörbe: a hiperbola pályáját követő, illemhelyre való távozás közben ötletszerű megkapaszkodás különböző tárgyakban. (pl.: Pincérnő bal melle, Pincér egyéb testrészei…)

Kótyagos:

Tünetek: szem fénye megtörik, trágár kifejezések használata, minden böffenéssel kísért csuklás után hamis éneklés, Bodri kutya verésénél egy könnycsepp az arcon.
Fogyasztás: 1 dl. konyak, 4 sör + 2 dl. bor
Pályagörbe: csúszás nélkül gördülő kör egy kerületi pontjától leírt ívekkel tarkított parabola.

Enyhén részeg:

Tünetek: Az arc vonásai kifejezővé válnak, a mimikai izmok nyersgumi-szerűen működnek, a beszédben gargalizáláshoz hasonló hangok tűnnek fel.
Fogyasztás: 3 fél rum, 1 fél vodka + 4 sör és 4 nagyfröccs.
Pályagörbe: Ilyet az ökör is csak vágtában vizel.

Félrészeg:

Tünetek: A szem fénye teljesen megtörik, a tekintet gyöngyöző pocsolyához hasonló, a beszédben furcsa mondatok, a WC-ben obszcén ódáknak a falra való firkálása reszketeg betűkkel.
Fogyasztás: 2 dl. rum, 8 sör, 4 dl. bor + 2 vodka
Pályagörbe: átmegy térgörbébe, amely a lépcsőn való guruláskor végtelen csavarhoz hasonló.

Részeg:

Tünetek: A szem csukva, csak akkor nyílik ki, amikor a lekókadó fej felborít 2 üveg sört, halk sírdogálás, az arcon megjelennek az öröklött elfajulás koravén ráncai, illemhelyre zuhanás a csukott ajtón keresztül.
Fogyasztás: 3 dl. vodka, 10 sör + 10 nagyfröccs.
Pályagörbe: Matematikailag leírhatatlan 4 dimenziós mozgás.

Tökrészeg:

Tünetek: A szem szinte állandóan csukva van, de ha nyitva is van, csak a fehérje látszik, az érzékszervek teljesen zavartak se kép se hang, időnként orrlyukon keresztül való hányás.
Fogyasztás: Kb. annyi, amennyit egy kozákezred elbír, lovakkal együtt.
Pályagörbe: Nincs, csak apró rezgésszerű helyváltoztatások csuklás közben.

😎

15 thoughts on ““Az ünneplés(ek) hatása(i)…”

  1. Hm…:)

    Hát… egy ellenpélda mondjuk “fekete Pákó”, 🙂 nálla kiesik 6-7 lépcsőfok és kis mennyiségtől is kiterül, – van ennek tudományos magyarázata is, úgyhogy fiúk rajta, lehet tanulmányozni melyik törzs lányait lehet a legköltségkímélőbb módon a “megfelelő állapotba” hozni!!! 🙂 🙂 🙂 Mármint ha hajlandóak inni…
    Aniss tetszett a post! 🙂

    A nők és az ázsiaiak lecsökkent alkohollebontása
    Sok ázsiai és indián származású dél-amerikai szervezetéből – örökletes módon hiányzik az aldehid-dehidrogenáz egy izoenzimje, ami az acetaldehid lebontását végzi a szervezetben. Ezen a mintegy 1 milliárd emberen már kisebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után egyértelmű részegségi tünetek észlelhetők. Legszembetűnőbb szimptómájáról, a bőrpírról ezt a túlérzékenységet, illetve összeférhetetlenséget “flushing-szindrómának” nevezik. További tünetei a vérnyomáscsökkenés, a pulzusszám megnövekedése, szívdobogás, izomgyengeség, fejfájás, rosszullét és hányás. Ma már bizonyítottnak vehető, hogy ezeknek a tüneteknek a tulajdonképpeni kiváltója az acetaldehid. Egy ALDH-I-deficiens – aldehid-dehidrogenáz izoenzim hiányban szenvedő – májában az aldehidoxidációs képesség a normál értéknek csak mintegy egyharmada. Az ázsiaiak mellett az európaiak egy kis hányadánál is jelentkeznek alkohol kiváltotta összeférhetetlenségi tünetek, amelyek a flushing-szindrómához hasonlítanak.
    Azt, hogy ezt az alkohol-túlérzékenységet ugyancsak a megnövekedett aldehidszint okozza-e, és ez is öröklődik-e, még további kutatásoknak kell tisztázniuk.
    Mindkét esetben a lényegesen kevesebb alkohol, és ennek következtében az alkoholszegény vagy alkoholmentes sörök fogyasztása javasolható, figyelembe véve a szervezet korlátozott alkohollebontó képességét, és azért, hogy az alkohol-összeférhetetlenség tüneteit elkerüljük.
    Népcsoport Az ALDH-I-hiány gyakorisága (%-ban)
    Japánok 44%
    Dél-koreaiak 27%
    Vietnamiak 53%
    Filippínók 13%
    Indonéziaiak 39%
    Thaiföldiek 8%
    Han-Kínaiak 45%
    Zhuang-Kínaiak 25%
    Mandzsu-Kínaiak 25%
    Mongolok 30%
    Shuarák (Ecuador) 42%
    Atacamenók (Chile) 43%
    Mapuchók (Chile) 41%
    Sziúk 5%

    Most hányszor is nyomjam meg, hogy mehet a komment??? 🙂 Lehet, hogy azért nyomta mindenki sokszor hisz arra buzdít “Mehet! Mehet a komment!” 🙂

  2. Mennyire kár, hogy ezen népcsoportok férfi tagjai egész a vállamig is felérnek… Pedig csak le kéne itatnom őket, hogy a barlangomba hurcolhassam a prédát…
    Így meg kell maradjunk a hagyományos módszereknél, úgy teszek, mintha megártott volna az ital… Mint a tyúk, amelyik elbotlik, amikor a kakas kergeti… 😀

  3. Milady! 🙂 Nem zavarodtál most össze, hogy férfi vagy, vagy nő?
    Bár manapság már mindegy…:) – ki kakas, ki tyúk bár Zámo Jimmy sem üldözi már a kakasokat, – irigylem is néha “őket”! 🙂

  4. Radamsivot, ha netán összezavarodnék, hogy mi is vagyok, megnézem a lágyságjelem és az alapján egyértelműen nőnemű vagyok… De az egyenjogúság peremén haladva, nekem már pont annyi jogom van leitatás általi prédázáshoz, mint nektek férfiaknak.

    Amúgy meg, ha csak minden másodikat is, de sikerül megnyomni, akkor le a kalappal!!! 😀 Büszke vagyok Rád! 😀 Ilyen a kiváló dolgozó, nem a T.-gazdaságos… 😀

  5. Ez izgalmasra sikeredett.
    Nem szeretnék illúziókat szertetépetni, de szerintem Radamsivot inkább nőnemű, mintsem nem az.

    Egyébként ezt a betegséget nem lehet valahogy elkapni??? Csupán gazdasági okok miatt érdeklődnék…

    320 HUF / Euro mellett ez a flushing-szindróma igazi áldás lehet! 🙂

  6. Nagyon széleskörű, nemzetközileg elismert tapasztalattal rendelkezem a nőiség megállapításában. Több díjat is kaptam ezért. Szívesen segítek, akciósan. 🙂

  7. Kalty! Igazad van! azt hiszem nő vagyok! .) Próbáltam önvizsgálatot tartani a hétvégén, – aztán hirtelen eszembe jutott! Basszus, – de hülye vagyok, – hisz van két gyerekem! Milady teljesen összezavart a lágyrészeivel, mellesleg úgy emlékszem egyszer én is itattam már le pasit! 🙂 Bocs milady, hogy kétségbe vontam nőiességedet, igazad van néha át kell venni a szerepet . A cél szentesíti azz eszközt! 🙂
    Nyilas! Ha elbizonytalanodnék, kérek akciós árajánlatot a biztonság kedvéért! 🙂 Aztán széles körben hirdetem, még egy jó üzletet is összehozhatunk, – összezavarodott honfitársainkon segítve. :)Mit szólsz? Milyen projekt lenne!!!!! Hmmm….
    Zaphod! Látom most már csak egyszer kell nyomni!

  8. Kalty! A flushing-szindrómát lehet, hogy mesterségesen, esetleg gyógyszerekkel kialakithatóvá tudnák tenni, – de komoly következményei lennének, az alkoholt gyártó cégek egyből támadásba lendünének, ha mondjuk 320/HUF elég lenne kellemes estéhez. A multik szétszaggatnák magukat. Gyógyszeripar a – Bortermelők, Sörgyártó cégek… :)- mind, mind törhetnék a fejüket!:)
    🙂 Ja, de még Nyilasnak! Gyógyszerkutatásban is otthon vagy? Ez jobb üzletnek tünik! 🙂
    Placebó hatás is jó! Egy jó könyvvel el lehet adni a korpatablettát is csodapirulának! 🙂 Tehát könyvkiadó is kell!:)
    Azt hiszem visszavonulok, hétfőn reggelre ennyi hülyeség elég!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük