Szépen beszéljééééééééé!

Felbuzdulva első postom sikerén (aminek lesz folytatása), megosztom veletek legújabb munkahelyi hobbimat:

Arról van szó, hogy a jelenlegi nagy magyar valóságban minden szinten igyekszünk majmolni valamit vagy valakit. Aki multinál dolgozik esetleg hallhatta már, hogy a nem kis sznobizmussal megáldott “managerek” érthetetlen és indokolatlan módon gyakran rövidítésekben beszélnek. Ez elég idegesítővé tud válni, pláne ha nem tudod mit takarnak a rövidítések (ha szerencséd van némi logikával és angol nyelvtudással kikövetkeztetheted, de ha rövidítés pl. francia eredetű, akkor cseszheted). Ettől csak az rosszabb amikor “kevert nyelven” beszélnek!!! Ez alatt azt a borzalmas műveletet értem, amikor angol szavakat magyar ragokkal és toldalékokkal látnak el. Ennek végeredményétől szegény Grétsy László is forog a sírjában, pedig még meg sem halt a faszi! 🙂
Gondoltam ahelyett, hogy idegesítem magam ezeken, inkább csokorba gyűjtök párat, megosztom veletek, hátha tudunk rajta együtt kuncogni! .-)

Legyen itt az első kettő:

“Kell, hogy valami science legyen az issue mögött, mert ez így nem túl easy!”

“Javaslom, hogy írjunk egy memo-t a next steppekről konkrét timinggal!”

Szép mi???

Legyünk büszkék a magyar nyelre, ritka kincs!

4 thoughts on “Szépen beszéljééééééééé!

  1. A hozzám intézett, eddigi legidegesítőbb kifejezés, illetve mondat, mi nem tudom milyen nyelven van, az a következő: Marvin! Dolgozni kéne már valamit, nem?
    És nem értem…. Csak ülök, és üveges tekintettel bámulok bele a napba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük