megjöttem…

Hát, Isten hozott engem a fedélzeten…Hogy mit keresek itt? Állást! Az nincs? Akkor elszórakoztatom magam egy kicsit a saját és mások történeteivel.

Most éppen regisztrált, aktív munkanélküliként próbálom kitalálni, hogy mi leszek, ha nagy leszek.

Felhívtam egy “urat” állás miatt. Webshopos értékesítésre kerestek eladókat. Pikírt hangon közölte a köszönés után, hogy nem olvastam el a hirdetést, mert akkor láttam volna, hogy 9-től telefonáljak. Hívjam akkor, és letette.
Jól felhúztam magam a hangnemen…
Küldtem neki egy smst, hogy nem fogom, mert utálom a kioktatós, undok főnököt…bocs.
na, önérzetem még van…hihi
Azonnal válaszolt….
“köszönöm, megkönnyebbíti a dolgom….”azért humora van, állapítottam meg, de nem bírtam megállni szó nélkül…. visszaírtam, hogy pedig én vagyok álmai webhoposa…
válasz: “örülök, hogy valaki legalább ismeri az álmaimat…
Erre közöltem vele, hogy drukkolok, hogy soha nem kerüljön ilyen helyzetbe, hogy állást kelljen keresnie…és üdv.
Meglepetésemre azonnal jött a válasz:
”Ismerem ezt az érzést. De ön sértődött meg! Így nehéz lesz megtalálni az “igazit” „

Nem én lettem volna, ha ennyiben hagyom.
válasz: Mert jól esik az emberi hangnem. Soha nem használnék vevővel, partnerrel szemben ilyen kioktató hangnemet, amivel lerázott. Tudom van más. Remélem Őt a vevői is imádni fogják…

Később megállapítottam vigyorogva, hogy ahelyett, hogy másfél perc alatt megbeszéltük volna a lényeget, nem kevesebb, mint húsz percet szánt rá az sms-k nyomkodására…Ügyes…

9 thoughts on “megjöttem…

  1. Üdv a fedélzeten Csibe!
    Azt nem ígérhetem, hogy itt találni fogsz munkahelyet, de ha egy csöppet is megkönnyíti az oldal, hogy ennek feszültségét levezesd, akkor már volt értelme ezt megcsinálni. 😉

  2. Üdv Csibe!

    Nem akarok kekeckedni, de volt némi igaza a faszinak! Lehet, hogy hangnem nem volt a legmegfelelőbb, de biztos nem véletlenül adott meg időpontot a hírdetésben. Én is berágtam volna a helyében…
    Ráadásul még meg is akarod nevelni! Az első SMS után már nem is történhetett volna másképp a dolog, mint ahogy leírtad. Poénnak tényleg nem rosz, de a legnagyobb poén az egészben, hogy semmi nem változott: az a faszi még mindig webshopos értékesítőt keres, te pedig még mindig munkanélküli vagy. .-)

    Az önérzet fasza dolog, de tudni kell néha otthonhagyni…

  3. Hát, nem mondom, hogy Kalty téved, mert van amiben igaza van, csak súrolja azt a mentalitást, mi jellemző a világunkra.

    “Az önérzet fasza dolog, de tudni kell néha otthonhagyni….”

    Saját magunkat kényszeríttettük rá ebben a baszott nagy demokráciában, hogy a főnökök arrogánsak, önfejűek, logikátlanok legyenek. Hogy kedvük, pénztárcájuk, és nem a józan eszük szerint válogassanak a munkaerő piacon.

    Mert mi is van?
    Értékesítőt keresek. Ugyebár ennek a szakmának megvannak a sajátosságai. Legfőbb a rámenősség, és a duma. Valamit el kell adnom, s ezt makacs mód teszem bárkivel. Ha én vagyok a főnök, és az egyik pályázó elém áll váratlan, majd amikor elhajtom, még mindig a nyakamon van, és még beszól, és visszaszól, akkor valószínűleg van benne valami. Ha más nem, hát rámenős. De hát én ilyet keresek kilenctőőő, kilencharmincötig! És ha velem, a leendő főnökével ilyen stílusa van, akkor milyen lehet az ügyfelekkel?
    Meg köll csípni!
    De nem! Mert itt az a fontos, hogy ÉN főnök vagyok, majd én megmondom, hogy te mit gondolsz, és egyébként is úgy lesz, ahogy én akarom, mert ha nem, akkor van helyetted még 500ember az állásra. Mert a mennyiség a lényeg, nem a minőség.

    És nagyon úgy néz ki, hogy kurvasok 40évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy ez megváltozzon, s a munkaadók képzettek legyenek ahhoz, hogy tudjanak munkaerőt válogatni.

  4. Aaaajaaaaaj, megint beletenyereltem valamibe…

    Valamiért én nem a főnök kontra melós mutatványra helyeztem a hangsúlyt. Marvin, szerinted miért???

    Eeeeeeeeeeeeeeemondom:
    Folyamatban van egy hasonló ügyem egy kellemes megjelenésű fiatal hölggyel. Pár hete megbeszéltük, hogy ilyen-olyan ügyben Ő mindenképpen fog engem keresni. Mondám OK, de csak este 6 után hívjon, mert akkor vagyok beszámítható. Már legalább 4-szer hívott délelőtt és kora-délután, egyszer sem vettem fel. Szerinted ettől én arrogáns seggfej vagyok?
    Mondjuk, ha ez kiscsaj elkezdene SMS-ben kioktatni a helyes magatartás különböző ismérveiről egész biztos lekiabálnám a haját telefonon keresztül! Ha tisztáztuk a játékszabályokat, akkor elvárom, hogy azokat be is tartsák/tartsuk és pont!

    Szerintem erről szól a történet és nem a “genya főnök- csóri melós” sablonbőrt próbálom ráhúzni mindenre!

    Még valami: Az értékesítő-kereső filozófiádban leírtakkal is csak akkor tudnék azonosulni ha kicsit megerőszakolnám magam (ez még nem is baj), de egy valamit nem értek. Szerinted a “rámenősség” melyik ismert jele mutatkozik meg az alábbi szövegben?

    “nem fogom, mert utálom a kioktatós, undok főnököt…bocs.
    na, önérzetem még van…hihi”

    Nekem erről egészen más jut eszembe…

  5. Erről beszélek bakker…
    Ebben a világban az empátia szót már csak azért sem találják meg az emberek egy értelmező szótárban, mert a sajátjukból is hiányzik.
    Nincs!
    Ha én vadászok egy munkavállalóra, akkor a legjobb kell. –gondolom ezt én, meg biztos vannak ezen a bolygón olyan helyek, ahol ugyanezt gondolják. Ha nem teszek meg ezért mindent, s játszom a gőgös elfoglalt főnököt, kinek olyan szoros a beosztása, hogy jajj (mi természetesen nem igaz), akkor vegyek magam mellé egy embert, ki kiválogatja nekem a legjobb embereket, kikkel dolgozhatok. Mert lehet, nem meseszerű dolog az, hogy a legjobb emberemet hagyom veszni azért, mert egy seggfej vagyok, ki mellesleg még türelmetlen és “rettentő elfoglalt”.

    No persze eközben elfelejtem – mert most rettentő fontos vagyok – , hogy én is kerestem már munkahelyet, és lehet, fogok is még…..

    Pppffff…….

  6. Marvin!

    Istenemre mondom, szeretném megérteni az álláspontodat, de az utolsó kommented többszöri olvasása után se tudtam rájönni mi a francot akarsz mondani! A tartalom nagyjából OK, de az összefügéseket nem látom és érzem, hogy valami fontos üzenet nem jön át. Megtennéd, hogy kicsit áfogalmazod a mondanivalót! Előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük