Szerintem….. 42!

Megmondom mit akar(t) a főnököm ma tőlem.[singlepic id=66 w=100 h=200 mode=web20 float=right]

Még én sem térek magamhoz, jobb ha valahova leírom, és így talán nekem is tisztább lesz a kép.
Vegyünk egy céget. (eddig tiszta)
Mondjuk azt, hogy ezen cégen belül, különböző fogyasztásokat kell mérni. (még mindig nincs baj)
Mondjuk azt, hogy a cég az idők kezdete óta küzd azzal, hogy a mérhető fogyasztások jelenősen pontatlanul vannak vezetve, vagy csak kalkulálva vannak aszerint, hogy épp milyen kedvében volt az, ki a kalkuláció alapjait megadta. (itt már kezd bonyolódni, de még mindig rendben van)
Adjunk ennek a cégnek nagyon sok millió forintot, hogy ezeket, az eddig mérhetetlen dolgokat mérhesse. (stimt)
Építtessük be a mérőműszereket, kössük őket hálózatba, dolgozzon alájuk egy adatbázis, mi a kinyert adatok alapján számol, összegez, lekérdezhetővé válik. (szupi 21. század)
És most valakinek menjenek el otthonról!
Írjon nekem egy levelet, miben megkér arra, hogy az egyik, általa kiválasztott műszernek az adatait nyerjem ki valahonnan (???), azt illesszem be egy, már működő adatbázisba, mi kikalkulálja minden hét elején, az előző heti fogyást. (mivan???)
Én ezt olvassam el.
Majd olvassam el megint.
Majd még egyszer, és zárjam be.
Majd pár óra múlva vegyem elő ezt a témát, s próbáljam feldolgozni, csökött agyammal.

Feldolgozás:
Ebben a fasza 21. században, mikor egy szaros hűtőszekrény már arra képes, hogy a belőle kifogyott élelmiszert automatikusan megrendelje a neten keresztül, azzal kell nekem foglalkoznom, hogy egy totálisan mért, és statisztika hegyeket létrehozó rendszer mellé készítsek egy szaros kézi adatbevitelt, mi kivon egy számsorból, egy másik számsort, majd ebből látható lesz egy harmadik, mi semmire nem jó, hiszen kell hozzá egy negyedik is, meg majd egy számológép, hogy megkapjuk azokat az adatokat, miket fentebb említett, kurvadrága rendszer magától elkészít, és egy erre kinevezett személy – nevezzük adminisztrátornak – heti jelentésekben, elektronikus formában továbbküld az érintetteknek.

Mondd el ezt egy levegőre!

Szerintem….. 42!

3 thoughts on “Szerintem….. 42!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük